Félelem
Életmód

5 tipp a félelem legyőzésére

Avatar
„Ha az ördög benéz az ablakon, az megerősít azon hitemben, hogy Isten létezik.”

Túl sokszor félünk, ráadásul sokszor ok nélkül. Ránk tör a pánik, lidércek, démonok, szellemek kísértik elménket, akár egy-egy rémisztő film után, olykor hónapokig is, akár „csak úgy”. A félelem megbénít, hideglelőssé, üldözési mániássá tesz, már akkor és ott is rémeket látunk, ahol eddig csak a békét és a biztonságot éreztük. Nem feltétlenül a racionalizmus a legjobb megoldás, mert azzal csak megmagyarázunk megmagyarázhatatlannak tűnő dolgokat. Talán földtől elrugaszkodott dolog, de mindenképpen beválik, ha lelkierőre gyúrunk, és felvesszük a harcot a félelemmel. Ezt több módon is megtehetjük, így ha eddig nem volt eszközöd, most komoly fegyvertárat gyűjthetsz.

Így győzd le a félelmet

  1. Énekelj hangosan

Tudom, nem tudsz énekelni, nos, biztosítalak róla, hogy félelemgombóccal a torkodban még annyira sem fogsz tudni, de ne zavartasd magad. Kezdd, amilyen hangosan csak tudod, és ne foglalkozz vele, hogy rekedten és dallamtalanul törnek ki belőled a dal sorai. Engedd őket úgy, ahogy tudod, meglátod, a végére zengő hangon fogsz dalolni, és a félelem köddé válik.

  1. Beszélj hozzá fennhangon

Rémisztően hangzik, tudom, de adj neki arcot, mondd el neki, hogy semmi keresnivalója nincs a szobádban, házadban, kertedben, jobban teszi, ha keres magának valaki mást, akivel szórakozhat, mert te bizony egyáltalán nem félsz tőle, esélye sincs ellened. Meg fog futamodni, ha elég magabiztos vagy.

  1. Pofozd fel és vond kérdőre

Ha rémalak kísért, a legjobb, amit tehetsz, hogy megállsz és szembenézel vele. Tudom, hogy nagyon nehéz, de garantálom, hogy démonok ellen a legsikeresebb az, ha felpofozod, és a szemére veted, hogyan néz ki. Zavard el mosakodni, vetess fel vele rendes ruhát, küldd el dolgozni, javasold neki, hogy viselkedjen normálisan, hogy kedvelhető személyiség legyen. Ígérem, fejet lehajtva fog elkullogni, és többé nem tér vissza. Ám, ha mégis, érdeklődd meg tőle, hogy emlékszik-e, mit mondtál a múltkor. Gyerekjáték lesz elbánni vele ezután.

  1. Nevess hangosan

Ez talán a legnehezebb feladat mind közül, épp ezért nagyon hatásos is. Gondolj csak bele, hogy a félelem a negatív érzésekre pályázik, míg a nevetés a lehető legpozitívabb cselekedet a szeretés után. Igazán erősek ez utóbbit is gyakorolhatják, hiszen ha elárasztjuk a rémet szeretettel, kiveri a víz és messzire menekül.

  1. Miatyánk

Van az a pillanat, amikor lebénulsz a félelemtől. Nem tudsz mozdulni, megszólalni, esetleg álmodban tör rád. Ne kösd az imát valláshoz, próbáld ki. Bármiféle pánikhelyzetben a leghatalmasabb segítség, ha sűrű egymásutánban mormolod, ismétled magadban, vagy ha tudod, hangosan szavalod. A legmélyebb álmodból is felhoz az ébrenlétre, elűzve minden gonoszt, ha gyakorlatként beépül az elmédbe.

Sose engedd, hogy elhatalmasodjon rajtad a rettegés, mindig bízz magadban, bátran nézz szembe vele, mert ha szívedben erős vagy, sérthetetlenné válsz.

Kiemelt kép: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB