Színes

7 tipp a tökéletes szilveszteri partihoz

Avatar

Mindenki tökéletes szilveszteri bulit szeretne. Még akkor is, ha csupán néhány barátunkat hívjuk át, akkor is szeretnénk a lehető legjobb házigazdák lenni. Nem kell sok minden ahhoz, hogy mi legyünk a legjobb házigazdák és nagy költségekbe sem kell vernünk magunkat. A hangsúly azon van, hogy időben beszerezzünk minden parti kelléket és ne az utolsó pillanatra hagyjuk az ételek és italok megvásárlását, illetve a dekoráció elkészítését. A cikkben 7 tippet is adunk, ami hozzásegíthet a tökéletes szilveszteri parti megszervezéséhez.

  1. Tervezd meg a dekorációt

Lehet, hogy a lakásod még mindig karácsonyi színekben pompázik és még mindig a karácsony színei a dominánsak a lakásodban. A szilveszteri partira mindenképpen valami egyszerű, letisztult vonalat képviselő dekorációt készíts és részesítsd előnyben az ezüst, a fekete, a fehér, a szürke és az arany színeket.

  1. Az italbárról se feledkezz meg

Ha szilveszter, akkor pezsgő. De ne csak pezsgőd legyen otthon behűtve, azt amúgyis minden vendéged vinni fog ajándékba. Legyenek otthon alapitalok, mint martini, vodka, sör, whisky, illetve gondolj a nőkre is, akik imádják a szilveszteri koktélokat. Persze ehhez nem árt koktélkészítő shakert, jeget és néhány koktélos poharat is beszerezni, illetve mindenképpen legyen a bárszekrényben némi koktélos ital is, mint brandy, limoncello vagy tequila. Ha tanácstalan vagy, akkor az iDrinks webáruház ügyfélszolgálatától még tanácsot is kaphatsz, hogy milyen italokat szerezz be az év utolsó napjára.

  1. Készíts falatkákat, de azért másra is szükség lesz

A vendégek nem csak pezsgőt, hanem ételt, süteményt is mindig visznek magukkal a szilveszteri házibuliba. Ha ez nem egyértelmű a baráti társaságodban, akkor jóval a nagy nap előtt közöld nyíltan, hogy nem tudsz egyedül annyifélét sütni, főzni, vagy osszátok fel egymás között, hogy ki, mit visz a partira. A házigazda feladata a vendégváró falatkák elkészítése, illetve neki kell gondoskodnia az italok mellett, a sajtról, a gyümölcsről és esetenként a desszertről is. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen egy somlóit vagy egy gesztenyepürét minden férfi el tud készíteni, de ma már sok a házias férfi, így nem fognak a vendégeid meglepődni, ha zserbóval vagy éppen sajtos pogácsával várod majd őket.

  1. Legyen hangulatvilágítás is

Házigazdaként a hangulatvilágításról is neked kell gondoskodni, hiszen szilveszter este nem mindenkinél a féktelen bulizás áll fókuszban, viszont a meghitt baráti beszélgetésekhez hangulatfény is dukál, így ez is a feladataid közé tartozik.

  1. Gondoskodj a vendégeid szórakoztatásáról

A vendégek nem unatkozhatnak, hiszen akkor lehet, hogy többé nemet mondanak a meghívásodra. Ha ismered a barátaidat, könnyen kitalálhatod, hogy mivel üthetitek el az időt. Ha táncolni szerettek, akkor a zenéről kell gondoskodnod, ha társasjátékozni szerettek, vagy kártyázni, akkor kártya és társasjáték is legyen otthon.

  1. Rendezd át a nappalit

A kényelem is lényeges, ha szilveszteri partit szervezel, hiszen nem ülhettek egész este csak a kanapén. Szerezz be kényelmes, puha plédeket, párnákat, így a szőnyegen is el lehet helyezkedni, illetve minden fölösleges holmit pakolj el, főleg, ha táncot is terveztek.

  1. Dönts a tányérokat és poharakat illetően

Ha nem szeretnéd az újév első napját mosogatással kezdeni, akkor vegyél biológiailag lebomló tányérokat, evőeszközöket és poharakat. Viszont, ha lesz segítséged a takarításánál, akkor maradj az üveg és porcelán tányéroknál és poharaknál.

Cikkünk a Szilvesztertipp és a Caramella portál közreműködésével készült.

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB