EgészségÉletmód

A kurkuma jótékony hatásai

A legtöbb háziasszony nincs tudatában annak, hogy mennyi csodaszer hever a konyhapolcon. Többek között a kurkuma is egy olyan alapanyag, aminek számos jótékony hatása van az emberi szervezetre. A sárga gyömbérként is ismert kurkumával már az ókori görögök is találkoztak a kereskedők jóvoltából. Annak ellenére, hogy Európában elsősorban fűszerként hasznosítjuk, a felhasználása nagyon széles skálán mozog.

Kínától egészen Thaiföldig alkalmazzák a népi gyógyászatban az egészség megőrzése érdekében. A nők előszeretettel tisztítják meg az arcukat kurkumás vízzel, hiszen remek megoldást nyújt a pórusokban található szennyeződések eltávolítására. A kurkuma támogatja a kollagén termelődést, ezért fiatalítószerként is jól funkcionál.

Az indiai gyógyászatban univerzális gyógyszerként tartják számon, magas láz, fertőzés, ízületi panaszok és májbetegségek esetén is alkalmazzák, de nem ritka, hogy gyomorégésre, bélgörcsökre és méregtelenítésre is használják. A kurkumagyökér pépesítésével készült ital a pókcsípés és a kígyómarás bevált ellenszere is egyben.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB