A legszebb kirándulós helyek Pécs környékén | Pannonmagazin
TurizmusUtazóna

A legszebb kirándulós helyek Pécs környékén

Bár még életben vannak a szigorítások, nincs akadálya annak, hogy kimozduljunk otthonról és kiránduljunk egyet. A jó idő beköszöntével valószínűleg sokan mások is ugyanígy tesznek, így ha véletlenül forgalmasabb helyen találjuk magunkat, akkor figyeljünk oda az 1-2 méteres távolságtartásra.

Óbánya: a vadregényes falu 

Egy kis község a Kelet-Mecsekben csak arra vár, hogy felfedezzük magunknak. A falu nyugati végénél kezdődik a vadregényes szakasz, ahol vízeséseket, patakokat, forrásokat találunk. Többek között a Csepegő-sziklát és a Ferde-vízesést is érdemes megnézni. Délkeleti irányban van az Óbányai-kilátó, ahonnan csodaszép kilátás nyílik a településre és a környező tájra.

Pusztabánya: erdei huták otthona 

Kelet-Mecsekben található egy olyan kis hely is, ahol régen üveget fújtak a német bevándorló lakosok. Az itt épült település egy az egyben eltűnt, már csak egy kulcsosházat találunk a helyén. Miért érdemes mégis ellátogatnunk ide? Itt van a Hidasi-völgy, amely a Kelet-Mecseki Tájvédelmi Körzet fokozottan védett területe, nem messze pedig a Szent Márton zarándokúton, a Mária-úton és a Magyarok Zarándokútján is sétálhatunk.  

Jakab hegy: a Nyugat-Mecsek legmagasabb pontja 

A homokkőből épült Jakab-hegyet sem érdemes kihagyni. Fennsíkját a pálos kolostor romjai és érdekes geológiai képződményei miatt 1977-ben védetté nyilvánították. A hegy déli oldalán találjuk a Babás szerköveket. Ezek tulajdonképpen érdekes alakú homokkő képződmények, amik a babona szerint két család lakodalmas menetét ábrázolják. 

Utazóna | Pannon Magazin

Kövessen minket: Facebook

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB