EseményekFilm-TVSzabadidő

A Netflix készít sorozatot Elena Ferrante legújabb regényéből

Fritsi Péter

Elena Ferrante népszerű olasz szerző legújabb könyvének megfilmesítési jogai a Netflixhez kerültek, az egyik legnagyobb streaming szolgáltató sorozat formájában fogja adaptálni a regényt a Fandango produkciós cég közreműködésével.

A The Lying Life of Adults idén júniusban jelent volna meg angol nyelven, azonban a koronavírus miatt ez a dátum szeptemberre tolódott; olasz eredetije múlt novemberben került a könyvesboltokba. A könyv immáron az ötödik része lesz a Nápolyi regények sorozatnak, amely a Briliáns barátnőmmel indult 2011-ben.


A Netflix közzétett egy rövid videót is, melyben a könyv elejéről hangzik el egy részlet

A The Lying Life of Adults 1990-ben játszódik, főhőse pedig egy tehetős családból származó fiatal lány, akinek útja nagynénje után kutatva – a Ferrante olvasók számára már ismerős – nápolyi munkásosztály közé vezet.

A Fandango cég korábban is dolgozott már Ferrante regény adaptációján, akkor a Briliáns barátnőmet készítették el közösen az HBO-val.

Elena Ferrante 1992-es első könyve megjelenése óta őrzi az anonimitását, melyet többen próbáltak már az évek alatt felfedni, de még senki nem járt sikerrel.

Forrás: The Guardian

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB