EzoTér

A színek hatásai, a színek fizikája – Narancssárga, a derű színe

Ahogy azt cikksorozatunk bevezető részéből megtudtuk, a fény spektrumokra bontható, így a színek által láthatóvá válik az energiája, mely hatással van testünkre és lelkünkre egyaránt – hiszen az emberi szervezet is energia. A színek hatásairól szóló sorozatunkban lépésenként végighaladunk a hét fő csakrán, és elemezzük a színenergiák hatásait.

A lépcső második foka a narancssárga.

A narancs a keresztcsonti csakra színe, mely két ujjnyival a köldök alatt található. Energiatölcsére előre és hátra egyaránt nyílik, érzelmeinkért, társadalmi és párkapcsolatainkért, szexuális életünkért, kreativitásunkért felel. Egy csakrával feljebb léptünk, így a létfenntartás után az utódnemzés játssza a fő szerepet.

A keresztcsonti csakrához tartozik a nemi szerv, a prosztata, a méh, a hólyag és az ivarmirigyek. A cukorbaj és a veserendellenességek fakadhatnak nem megfelelő működéséből is.
A csakrát a narancssárga szín támogatja, melynek hullámhossza 585-650 nanométer.

Ha körülnézve otthonunkban, ruhatárunkban elképedve tapasztaljuk, hogy egyetlen darab narancs színű kiegészítőnk sincs, akkor itt az idő, hogy beszerezzünk valamit, ugyanis ez a szín életörömöt, derűt, optimizmust sugároz, gazdagítja társadalmi kapcsolatainkat azáltal, hogy nyitottabbá tesz minket, és remek kedélyjavító. Azonban semmiképpen ne essünk túlzásokba a narancsszín használatával, mert hamar könnyelművé, gátlástalanná válhatunk.

Ha derűt szeretnénk hozni életünkbe, az ásványok közül választhatjuk a borostyánt, de ezen felül beszerezhetünk citrint, tigrisszemet, karneolt vagy akár kalcit ásványt is, hogy segítségükkel megtámogassuk testünk és lelkünk gyógyulását.

A keresztcsonti csakrát jobb helyzetbe hozhatjuk a medenceemelés technikájával, illetve narancsszínű alsónemű viselésével.

Képek forrása: pixabay.com
Kiemelt kép: Schült Annamária festménye

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés