A nagy történelmi események, katasztrófák, győzedelmeskedések megihletik az utódokat. Ennek köszönhetően készültek a nagy eposzok, ódák, költemények, festmények és szobrok is.

Egyszer a koronavírus időszaka, azaz a mi jelenünk is történelemmé válik. A világjárvány ugyanis olyan változásokat eredményez életünkben, úgy igyekszünk védekezni ellene, amelyet még sosem produkált az emberiség. Valószínűleg a 2020-as korona-járványként fogunk erre visszaemlékezni, és születhetnek ezzel kapcsolatos művészeti alkotások.

Nagyon a jövőbe szaladtunk, pedig a jelenünk is tele van alkotással. Mémek sokasága kering az interneten, melynek alaptémája a Covid-19-hez kapcsolható.

Otthonunkba vagyunk zárva, és sokan érzik úgy, hogy megfojtja őket a bezártság. Magyarországon is egyre többször zendülnek fel azok a dalok, amelyek arra buzdítanak, hogy maradjunk otthon.

Mostafa Keshvari nem dalban, hanem filmben fejezte ki magát. A bezártság és a járvány ihlette a filmest. Ebben az időszakban forgatni sem olyan egyszerű, de nem a kanadai filmes meglátta a lehetőséget járvány idején, a téma is eléggé adott volt, így elkészítette a Korona című thrillerjét. Nem kellett különleges díszlet, elég volt hozzá egy lift, megtömve hét emberrel és egy elejtett tüsszentés.

Fotó: pixabay.com | videó: YouTube.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB