EgészségÉletmód

A túlsúly cipelése fokozottan veszélyes

Avatar

A fejlett társadalomban népbetegségnek számító elhízás mindenkor veszélyezteti az egészséget, de ez a koronavírus-járvány idején még nagyobb fenyegetés.

A túlsúly sosem kedvező az egészség számára, hiszen az elhízással együtt más betegségek is jelentkezhetnek, arról nem beszélve, hogy a túlsúlyos emberek legtöbbje nem érzi jól magát bőrében, így lelkileg is megterhelő ez az állapot.

A legveszélyeztetettebbek a járvány idején az idős és valamilyen súlyos alapbetegségben szenvedők. Az otthonmaradás, a megfelelő személyi higiénia és a kellő távolság megtartása éppen ezért olyan fontos rájuk nézve. Az idős kor mellett a másik rizikó faktor nem más, mint a túlsúly, már pedig hazánk ebben igen csak jól állít.

A túlsúlyosság nem csak esztétikai probléma, hanem egy sor más betegséget vonhat maga után, amely a koronavírus szempontjából magas kockázatot jelent. Ha a túlsúlyos személy kapja el a fertőzést, az állapota komolyra fordulhat és a halálozás kockázata is magasabbá válik.

A fiatalabb korosztály nem a veszélyeztetettek közé számít a koronavírus tekintetében, azonban a túlsúly mégis megemeli annak esélyét, hogy megfertőződjön.

A koronavírus elleni védekezés mellett van időnk átértékelni az életünket, és az életmódváltásba sosem késő belekezdeni, amelyet egészséges étrend és mozgás kettősével hatékonyan meg lehet valósítani.

Fotó: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB