Várakozás a Szeretet ünnepére | Pannonmagazin

Ezen a hétvégén gyújthatjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. Ezzel megkezdődött a „karácsonyi visszaszámlálás”. Sokakban talán csak ekkor tudatosul, hogy nem véletlenül vannak tele az üzletek már most csillogó ünnepi díszletekkel.

Az idei év sokak számára talán szűkösebb kereteket ad, mint szeretnék, de talán ez egy jó lehetőség arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és végiggondoljuk: csakugyan szükséges-e sok olyan holmit megvenni ajándék gyanánt, amit az illető talán nem is értékel igazán?

Az év vége sok munkavállaló számára különösen megterhelő időszak. Az ajándékvásárlás olykor csak kényszerű kötelezettségként nehezedik a vállainkra. Mi lenne, ha idén inkább arra fordítanánk több figyelmet, hogy jobban értékeljük az együtt tölthető időt?

Az Advent lényege hagyományosan a lelki felkészülés a Megváltó eljövetelére, ami jó alkalom lehet arra, hogy belső leltárt készítsünk, és rendezzük a belső világunkat. Hogy a Karácsonyt, mely az egyik legfontosabb ünnepünk, méltósággal és letisztult érzésekkel élhessük át, szeretettel és tisztelettel mind magunk, mind a családtagjaink és minden más ember felé.

Az adventi koszorú négy gyertyája éppen ezért a Hit, a Remény, az Öröm és a Szeretet jelképei. Hiszen hinnünk kell abban, hogy van értelme és célja mindannak, amit teszünk, és hogy mindig van miben reménykednünk. De mindez csak akkor működik, ha örömmel tudjuk megélni a jelen pillanatot és van kit szeretnünk. És mindig van. Mert ne feledjük: először önmagunkat kell szeretnünk ahhoz, hogy másokat is szeretni tudjunk.

 

Tihanyi-Konda Szilvia

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB