SzínesTurizmus

Átadták az év Turistaház díját

A fejlesztési központ első alkalommal 2020-ban írta ki az év turistaháza pályázatot. A díjátadót sajnos el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt. 

A tíz turistaház között volt a Vízfő Turistaház, a Kistolmácsi Erdei Lak, a Som-hegyi Turistaház, a Kőhegyi Czibulka János Menedékház, a Kútbereki Turistaház Matracszállás és Nomád Táborhely, az Ágasvári Turistaház, a Rudolf-tanya, az Annafürdői Vendégház, a Hubertlaki Kulcsosház és a Károly-lak Turistaház.  A közösségi oldalakon több, mint nyolcezren adták le a szavazatukat, a legtöbb voksot a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. annafürdői vendégháza kapta. 

A létesítményt a Tolnai-hegyhát déli részén találjuk, ahol többek között horgásztó, vadaspark, tanösvények, kilátó, lombkoronaösvény, erdei pihenők, interaktív játszó és oktató eszközök várják a látogatókat. A cégvezető elmondta, hogy a parkerdőt és a hozzá kapcsolódó vendégházat 2010-től fejlesztettékA 15 férőhelyes annafürdői turistaházban és a mellette lévő, 43 fős erdei iskolában évente 4000 vendégéjszakát töltenek el, a parkerdőt pedig évente mintegy húszezren látogatják. 

Forrás: MTI

Fotó: www.gyulajzrt.hu

 

Kövessen minketFacebook

Színes | PannonMaGazin 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB