-KiemeltÉletmódEzoTérTrend & Dizájn

Az ellentétek egyensúlya – hogyan hat ránk a Feng Shui?

Tihanyi-Konda Szilvia

A Feng  Shui tanítása lényegében az ellentétek egyensúlyának megteremtéséről és fenntartásáról szól. Komoly filozófia húzódik mögötte, ám a „nyugati világ” számára ez nem mindig elérhető és elsajátítható tudás, hiszen teljesen más kulturális hatások alakították az emberek életét az évezredek alatt. Ennek ellenére, érdemes odafigyelni a kínai térrendezés alapvetéseire.

Észrevehető, mennyire jelentős hatást tud gyakorolni ránk, amikor átrendezzük a lakásunkat. Ha ügyesek voltunk, kellemesen érezzük magunkat. Ha valami félrement az elképzeléseinkben, nyugtalanná válunk, és sehogy se találjuk a helyünket. Igaz?  Ilyekor persze az ember ösztönösen addig variál, amíg nem érzi azt, hogy sikerült „igazi otthont” teremtenie.

Olykor nincs könnyű helyzetben az, aki bérlőként nem engedhet meg magának nagyobb volumenű átalakítást, vagy a lakás alaprajza okoz nehézségeket. Szerencsére ezeket a problémákat is kiküszöbölhetjük néhány ügyes fortéllyal, és a színösszeállítás megváltoztatásával.

Mindenekelőtt arra kell törekednünk, hogy találjuk meg a sötét és világos színek közti összhangot, legyenek rendben a nyílászárók, és ha éles szögek vannak a lakásban, oldjuk fel azokat virágokkal, világítótestekkel, esetleg tükör segítségével!

Természetesen egyéniségünktől is függ, hogy kinek mi a legjobb arány, de ha a yin vagy a yang túlsúlyba kerül egy lakásban, kellemetlen érzéseket kelthet. Ilyen lehet, ha például valakinek nagy belmagasságú belvárosi lakása van, de csak néhány alacsony, sötét színű, szögletes bútor található benne. Ebben az esetben erősebb színekkel (pl. élénk színű függönyökkel), és ívesebb kialakítású bútorokkal oldhatjuk fel az ellentétet.

Ha igyekszünk a Feng Shui rendszere szerint kialakítani külső környezetünket, nem csupán a közérzetünk javulhat meg tőle észrevétlenül (hiszen rendbe tudjuk tenni általa a saját belső egyensúlyunkat), de – a pozitív gondolkodás, illetve a vonzás törvénye szerint – a szerencse is hamarosan beköszönhet az életünkbe.

Ha több Feng Shui tipp érdekli, keresse további cikkeinket!

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Hogyan működhet a Feng Shui lakótelepi lakásban?

Rendrakás a Feng Shui szellemében

Hogyan tegyünk harmonikussá a környezetünket a Feng Shui szellemében?

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB