Gasztro

Az eszköz, amit minden konyhában használni kellene: a maghőmérő

Akik rendszeresen főznek, időnként többnyire ellátogatnak egy gasztroblogger oldalára, vagy megnéznek egy-egy videót a témában, hiszen mindig tanulhat valami újat az ember.

Az itt látható receptekhez általában előkerül valamilyen professzionális szerkezet vagy eszköz, ami nem lelhető fel minden konyhában. Pedig egyesek már nem is túl nagy összegekért bárki számára elérhetőek lennének. Továbbá nem elég, hogy elérhetők, hanem ténylegesen megkönnyítik a mindennapokat. Ezek közé tartozik például a maghőmérő is. A következő cikkben pedig körüljárjuk, hogy milyen pluszt tud adni neked is ez az okos kis szerkezet.

Mire való a maghőmérő?

Minden ételnél pontosan meghatározható az a hőmérséklet, amin kijelenthetjük, elkészült. Ezenfelül pedig vannak olyan folyamatok is, amik csak bizonyos hőfokon játszódnak le, amit szintén nem árt, ha pontosan nyomon tudunk követni. Persze megpróbálhatjuk találomra is elkészíteni a különböző fogásokat, és bevethetünk különböző praktikákat annak érdekében, hogy megtudjuk, készen vagyunk-e már, de ha van egy filléres eszköz, ami kizárja a hiba lehetőségét, akkor minek kockáztatni? Nos, pontosan ezért van szükség minden háztartásban egy maghőmérőre.

Milyen típusú maghőmérők vannak?

A boltok polcain található maghőmérőket kétféleképpen tudjuk csoportosítani:

Digitális vagy analóg hőmérők: Kezdők számára a digitális verzió ajánlott, ugyanis az analóg maghőmérők használata valamivel nagyobb rutint igényel.
Sütőbe rakható vagy csak sütőn kívül alkalmazható: Amennyiben a készülő ételnek árthatsz azzal, hogy rendszeresen nyitogatod a sütő ajtaját, hogy ellenőrizhesd a hőmérsékletét, akkor érdemes egy olyan maghőmérőt beszerezned, amit akár a sütőbe is betehetsz, és elég csupán benézni az ablakon, ha le akarod olvasni, hogy hányadán is áll éppen a fogás.

Neked is jól jönne néha egy-két cseles praktika, amivel gyorsabban és könnyebben tudnál főzni? Nézd meg a Grillplaza.hu szerteágazó grilleszköz kínálatát, és mozogj nagyobb magabiztossággal a konyhában!

Hitelesítés házilag

Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyire pontos a maghőmérőd, akkor érdemes elvégezned az alábbi tesztet: Készíts elő egy tál jeges vizet, és egy lábasban pedig forró vizet. A maghőmérővel mérd meg a forrásban lévő víz hőmérsékletét. Ha közel 100 fokos értéket mutat, akkor kis várakozás után mérd meg a jeges víz hőmérsékletét is. Itt 0 fok körüli értéket kell kapnod. Amennyiben azonos eltérést mutat mindkét esetben a várt értéktől a hőmérőd, akkor a későbbiekben ezt az eltérést bele kell kalkulálni a további mérésekbe is.

A MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő

Ahogy azt az élet minden területén megfigyelhetjük, a maghőmérőknek is megvan a maguk koronázatlan királya. Ezek pedig a MEATER vezeték nélküli hőmérői. Ezek egy applikáció segítségével elhozzák a modern technikát a konyhádba is. Beállíthatod, hogy milyen húst, milyen hőmérsékleten akarsz sütni, majd a hőmérő a sütés folyamata alatt végig a húsba szúrva küldi neked a rendszeres jelentéseket arról, hol is tartasz éppen a sütési folyamatban. Ilyen asszisztens mellett pedig már nem is nehéz tökéleteset alkotni.

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB