-KiemeltTurizmusUtazóna

Bakancslista 2019-re a Lonely Planet szerint

Te is folyamatosan keresed az új célpontokat? Már talán tudod is, hova utazol el jövőre? Ha nem, olvasd el a következő listát, ha igen, akkor is, mert lehet, hogy új vágyaid lesznek!

A Lonely Planet, az egyik legismertebb utazási könyv kiadója és honlapjának üzemeltetője minden évben kiad egy TOP listát városok, régiók, országok szerint, hogy mik lesznek az elkövetkező év kedvenc úti céljai. Ebbe korábban egyébként Erdély és Debrecen is belekerült.

Ez a bizonyos lista mindig tartogat valami meglepetést és kedvcsinálónak sem utolsó.

TOP 10 ország 2019-re:

1. Srí Lanka

A csodás kis sziget India csücskétől délre található, fővárosa Colombo. Rendkívül egzotikus, kalandot kereső és bátor utazóknak ajánlott!

2. Németország

3. Zimbabwe

4. Panama

5. Kirgizisztán

Ez a kevesek által ismert közép-ázsiai ország sok csodát rejteget: lélegzetelállítóan szép hegyvidéken fekszik, kultúrája közel 2000 éves, az egykori Selyemút is keresztülhalad rajta. Azok számára ajánlott, akik a tömegturzmus által még nem érintett tájakat és valami igazán különlegeset keresnek.

6. Jordánia

A közel-keleti ország nemcsak az európaitól teljesen eltérő kultúrával, de homlokegyenest más természeti tájakkal is gyönyörködteti az ide utazó látogatót. Elképesztően sokféle arca van, keressél bár történelmi, kulturális vagy természeti szépséget, itt biztosan megtalálod. Számos UNESCO világörökgési helyszín, a Holt-tenger gyógyító iszapja és a Vörös-tenger búvárparadicsoma gondoskodik a tökéletesen élménygazdag időtöltésről.

7. Indonézia

8. Fehéroroszország

9. São Tomé és Príncipe

10. Belize

A pirinyó közép-amerikai ország igazi egzotikum: őserdők, karibi-tengerpart és korallzátony. És a híres Nagy-Kék lyuk. Elképesztően sok faj él itt, az ország smaragzöld erdőkkel borított, tengerpartja hófehér homokkal borított. S az első ország, aki a természetvédelmet – és ezzel az öko-turizmust – a kőolaj kitermelés betiltásával az ország ügyei között az első helyre tette.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés