-KiemeltTrend & Dizájn

Bemutatkoztak a magyar márkák a milánói divathéten (videóval!)

Vona Ildikó
Kilenc magyar márkát fogadott idén az olasz divatesemény, a Milano Fashion Week. Tegnap bemutatkoztak a kollekciók.

ABODI, Cukovy, Elysian, Kata Szegedi, MERO, THEFOUR, ZIA Budapest,  ALMA és NINI csatlakozhattak a nagynevű nemzetközi eseményhez, amit a koronavírus okozta korlátozások miatt most online térben tartanak március 1-ig. A rendezvényen készülő videós és képi tartalmak a Fashion Week hivatalos oldalán megtekinthetők.

Milánóban 1958 óta van divathét. Egy-egy alkalom több mint 40 bemutatót tartalmaz, és ezek helyszínéül a város legelegánsabb palotái (Palazzo Reale, Palazzo Serbelloni stb.) szolgálnak.

A Romani Design kollekciójának bemutatója az V. Budapest Central European Fashion Week harmadik napján a Deák palotában 2020. szeptember 12-én. MTI/Balogh Zoltán

A világ divatközpontjaiban tartott divathetek féléves események. Januártól márciusig a tervezők az őszi/téli, szeptembertől novemberig a tavaszi/nyári kollekciójukat mutatják be a szakma és a nagyközönség előtt.

A divatheteket hónapokkal a szezont megelőzően tartják, hogy a vásárlók idejében betekintést nyerhessenek a soron következő szezon trendjeibe. A divathetek sorozata New York-ban kezdődik, utána jön London, majd Milánó, végül Párizs.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ), valamint az olasz Camera Nazionale della Moda Italiana közötti szakmai partnerség 2018 augusztusában kezdődött, amikor aláírták a stratégiai megállapodást. Célul tűzték ki, hogy együttesen segítik a magyar divatipari szereplők bejutását a nemzetközi piacokra. Ennek részeként hozták létre azt a mentorprogramot, amely legmeghatározóbb pontja a mentoráltak számára a Milano Fashion Weeken való szereplés.

Az idei olasz divathéten a Budapest Select név alatt felvonuló magyar tervezők bemutatója megtekinthető itt:

 

Kövessen minketFacebook

Életmód | PannonMaGazin 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB