ProgramajánlóSzabadidő

Családi és gyermekprogramok Veszprémben

Családi és gyermekprogramokkal, tárlatvezetéssel, koncerttel várják az érdeklődőket a veszprémi kulturális intézmények, valamint a város néhány utcája és tere is – közölte a városban tartott hétfői sajtótájékoztatóján a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója.

Perémi Ágota elmondta, hogy jövő szombaton a múzeum és a Bakonyi Ház este hattól várja a látogatókat. A Bakonyi Házban élmény- és játéktér fogadja a gyermekeket, valamint a népi gyógyászat fortélyait ismerhetik meg az érdeklődők.

Hozzátette: a Szarvaskör Egyesület jóvoltából gyógyteát, lampiont lehet majd készíteni, a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesülete pedig családi játéktérrel várja a vállalkozó kedvűeket.

A Laczkó Dezső Múzeumban a Kabóca Bábszínház Ágacska története című előadása látható, Sipos Anna művészettörténész és Veszeli Lajos festőművész tárlatvezetését hallgathatják meg az érdeklődők, a Kis-Bakony Néptáncegyüttes műsorát fáklyás felvonulás, tűzugrás és táncház követi.

Hozzáfűzte: a múzeum hajnali egy óráig tart nyitva, a várbörtön és a tűztorony is várja az esti, éjszakai látogatókat.

A családsegítő központ hét állomásból álló vetélkedőt rendez a múzeum környezetében, melyen Veszprém történelméhez kapcsolódó kérdésekre kell válaszolni a résztvevőknek.

 Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója elmondta, hogy szombaton négy órától várják a látogatókat. A Goldilocks Zone című kiállítás, valamint a Tattoo art című tárlat és a Hiszünk a halál előtti életben című kortárs, neoavantgárd kiállítás a Dubniczay-palotában látható majd, ezenkívül Oaken-koncert és sportegyesületek bemutatója is színesíti a programot, a palota udvarán tűzugrást tartanak.

Hozzátette: a Vass László Gyűjteményben múzeumpedagógiai foglalkozásokon lehet majd részt venni, az Alig Színpad Veszedelmes levelek című előadása pedig a Csikász Galéria udvarán látható majd.

A programokra külön is lehet majd jegyet váltani, a kombinált jeggyel pedig valamennyi rendezvény látogatható.

fotó: veszpreminfo.hu

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés