Csináld magad Túró Rudi | Pannonmagazin

A gyerekek otthonról tanulnak, amely a kisebbek esetén szülői figyelmet, segítséget igénylő feladat. Az otthonlét több szabadidőt enged. Arra is, hogy megkörnyékezzük a hűtőt.

A lelkiismeretes és tudatos anyukák azonban olyan termékekkel igyekeznek feltölteni a hűtőt és az éléskamrát, hogy ha nassonli szeretne a család, azt a lehető legegészségesebb módon tehessék meg. A gyümölcs jó megoldás, de valljuk be őszintén, van, hogy ennél különbre vágyunk. De ha már édességről van szó, az legyen olyan, amelyben tudjuk, hogy mi van. Éppen ezért akár mi magunk is elkészíthetjük.

Gyermekkorunk kedvence a Túró Rudi, amelyet a mai gyerekek is ismernek és szeretnek, de ha nincs készen otthon, akkor diétás változattal meglephetjük a gyerekeket. Ugyanezekkel a hozzávalókkal, cukorral is elkészíthető, ha „bűnözni” vágynak.

A saját készítésű Túró Rudi hozzávalói:

  • 50 dkg túró,
  • citrom (fél),
  • vanília rúd belseje vagy aroma,
  • cukorhelyettesítő ízlés szerint (nem diétás változatnál cukor),
  • 1 ek étolaj,
  • 20 dkg étcsokoládé.

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukorhelyettesítőt vagy a cukrot és a fél citrom levét, valamint reszelt héját. Az így kapott masszát kanalazzuk bele nylon zacskóba (ha van habzsák, akkor abba), amelynek végét csípjük le annyira, hogy körülbelül 1 centis rés keletkezzen. Már csak sütőpapírt kell elővenni és arra nyomjuk ki a masszát és a végeket csinosítjuk. Irány a hűtőszekrény fagyasztó része legalább 1,5-2 órára.

Amint megmerevedett a túrós krém, megolvasztjuk az étcsokoládét az olajon és a sütőpapíron lévő (felszereltebb konyha esetén glitterrács) rudacskákra csorgatjuk vagy megfürdetjük azokat a csokiban. Megvárjuk, hogy ezek után lecsöpögjön, lefolyjon a csokoládé, majd kicsit szikkadjon és már csak csomagolni szükséges. Ez megtörténhet egyesével, vagy több is kerülhet egy dobozba és a hűtőben tárolva csak arra vár, hogy az éhes család rátaláljon.

Fotók: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB