ProgramajánlóSzabadidő

Csodás hazai levendulamezők, ahol igazi élmény az ottlét

Avatar

Ha levendulás, akkor Tihany – gondolhatnánk, ám ennél sokkal szélesebb az itthoni repertoár. Ha egy élményteli délutánra vágysz a szabadban és esetleg levendulát is szeretnél szedni, akkor a Balatonnál erre több helyen is lehetőséged van. 

Kőröshegyi Levendulás 

Az egyik legkedvesebb célpontja a levendula rajongóknak, akik szép kilátásban szeretnének gyönyörködni és sok-sok szelfivel, na meg persze friss, illatos levendulával szeretnének hazatérni. A hely különlegessége a levendulamező közepén található hinta, ami tökéletes helyszín a fotózáshoz.  

Dörgicsei Levendulás 

A Dörgicsén található levendulamező is a legszebbek közé tartozik a hely különleges hangulata miatt. A finom illatú, pompázatos levendulasorok végén egy kecsesen kimagasló templomot is találunk, ami szintén jól mutat a fotók hátterében. Nem csak nagy csokor levendulákat tudunk magunkkal vinni innen, hanem belőle készített illóolajokat is.  

Monoszlói Levendulás 

Monoszlót joggal nevezik a magyar provence-nak, ugyanis aki itt jár az tényleg úgy érzi, hogy egy csodaszép francia birtokra tévedt. Igazi pihenős délutánban lehet részünk, miközben a filmbe illő levendulások között sétálunk és gyönyörködünk a táj szépségében.  

Fotó: saját

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB