EseményekProgramajánlóSzabadidő

Csütörtökön kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Vona Ildikó

Szeptember 17. és 20. között összművészeti fesztivált tartanak a Tokaj-hegyaljai Tállyán. Négy napon át koncertek, színházi és irodalmi előadások, gyerekprogramok, sportesemények, túrák, kreatív foglalkozások, gasztro- és kézműves vásárok, borkóstolók várják a látogatókat.

A csodálatos környezetben életre hívott fesztivál hatodik alkalommal kerül most megrendezésre, és idén számos újdonsággal bővül. Tállya mellett Golop település is csatlakozik az eseményhez.  A programot a Fővárosi Rapcirkusz koncert indítja csütörtökön, de négy nap alatt fellép többek között a Bëlga, a 30Y, a Barabás Lőrinc Quartet, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, az Alma Együttes, a Sárik Péter Trio & Falusi Mariann, a The Biebers, a Margaret Island, a The Fabe, a Mongooz and the Magnet, Szalóki Ági, a Bohemian Betyars, Mörk, ByeAlex és a slepp.

Fontos szerephez jutnak a helyi hagyományokat felelevenítő elemek, például a népi mesterségek népszerűsítése, a helytörténeti séták vagy a dűlő túra a borvidéken. Külön helyszínt kapnak a családcentrikus, gyerekeknek szóló programok, és kiemelten hangsúlyos szerephez jut a gasztronómia is.

Futással az egészséges életmódért egyik korábbi Kerekdomb Fesztiválon (Fotó: Kerekdomb Fesztivál Facebook oldala)

A Tállyán és Golopon megrendezésre kerülő Kerekdomb Fesztivál idén is felejthetetlen kulturális, zenei, turisztikai és borélményt kínál a vendégek számára. A programok bérlettel, illetve napijeggyel látogathatók, 6 éves korig azonban ingyenes a belépés.

(Kiemelt kép: Kerekdomb Fesztivál Facebook oldala)

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB