Trend & Dizájn

Decemberben debütál a Burberry és Vivienne Westwood kollekciója

A Burberry még idén júliusban jelentette be az Instagramon, hogy kapszula-kollekciót dob piacra Vivienne Westwooddal közösen. Néhány nappal ezelőtt pedig bepillantást engedtek az érdeklődőknek, melyek lesznek azok a darabok, amiket újragondolnak a decemberben megjelenő limitált kiadású kollekcióban. Az értékesítésből befolyt összeggel a Cool Earth nevű karitatív szervezetet támogatják majd.

A kollekciót úgy harangozták be, mint Westwood „legendás archívumának újragondolását”. A Burberry és Vivienne Westwood Instagram Story-jait elnézve többek között mini skót szoknyára és fűzős platform lábbelikre számíthatunk a Burberry vintázs kockás mintájában. Az új logóban összeolvad a két név: a Burberry feketében, Vivienne Westwood pirosban jelenik meg, ami punk hangulatot ad a bemutatkozásnak (ezen nem lepődnénk meg, hiszen tudjuk, hogy Westwood milyen szerepet játszott annak idején a brit punk mozgalomban).

Ricardo Tisci idén februárban váltotta Christopher Bailey-t a Burberry vezető tervezői posztján, első kollekcióját pedig szeptemberben mutatta be a London Fashion Week-en. Korábban 12 évig a Givenchy művészeti igazgatója volt (hozzá fűződik Kim Kardashian esküvői ruhája is), ám az olasz alkotó mégiscsak meglepő választásnak bizonyult a divatház fejének – a Westwood-együttműködéssel azonban határozott irányt szabott a Burberry-nek, ami nem más, mint pozíciójuk kihasználása a hazai divatipar központjában. A tervező hangsúlyozta azt is, hogy nagyon tiszteli a Burberry brit örökségét. A kollaboráció kapcsán pedig úgy nyilatkozott:

„Vivienne Westwood egyike volt azoknak a divattervezőknek, akik miatt én is ezzel akartam foglalkozni; és amikor először kezdtem a Burberry-nél, tudtam, hogy ez a tökéletes lehetőség rá, hogy alkossunk valamit. (…) Ő egy lázadó, egy punk, és páratlan a brit stílus képviselésében, ami oly’ sokszor inspirált engem. Hihetetlenül büszke vagyok arra, amit együtt készítünk.”

Kampányfotó. A képen: Andreas Kronthaler, Vivienne Westwood és Ricardo Tisci. Forrás: The Telegraph

A kollaboráció ugyancsak merész húzás Westwood részéről, aki legutóbbi kollekcióiban jelentősen eltávolodott a mainstream divattól, ám Tiscivel együttműködve sikerülhet felkeltenie a fiatalabb generációk érdeklődését is a munkássága iránt. Az igazi Westwood-rajongók pedig már izgatottan várják, hogy hozzájussanak az új kollekcióhoz, amit valószínűleg villámgyorsan elkapkodnak majd.

A Burberry és Vivienne Westwood kollekciója december 6.-án debütál online és az arra kiválasztott üzletekben. További részletek az indulás előtt látnak majd napvilágot a közösségi médiában.

 

Források: Vogue, WWD, The Telegraph, Harper’s Bazaar

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés