Éclair Nutellával töltve | Pannonmagazin
ÉletmódGasztro

Éclair Nutellával töltve

Az éclair fánk klasszikus, kedvenc cukrászdai sütemény, amit otthon ritkán készítünk. Az égetett tészta sokak mumusa, pedig nem bonyolult és viszonylag gyorsan el is készül.

Csak a sütési/szikkadási időt kell kivárni, ezután mindenféle finom krémmel tölthetjük az édes, de mégis semleges ízű tésztát. Például Nutellával is.

 

Hozzávalók 24 db-hoz

12,5 dkg liszt,

0,5 dl víz,

1 teáskanál cukor,

4 tojás,

2 dl tej,

5 evőkanál vaj,

1/2 teáskanál só,

15 dkg Nutella a töltelékhez

 

 

A tejet, vizet, vajat, cukrot és sót közepes lábosba tesszük. Felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre és közepesen magas láng felett folyamatosan kevergetjük, amíg elválik a lábos oldalától és vékony filmréteggel vonja be – kb. 2-3 perc.

Áttesszük a tésztát robotgépbe, kicsit lehűtjük és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Nyomózsákba tesszük és egy sütőpapírral leterített sütőlapra 5-6 centis csíkokat nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc sütés után, a sütőt visszavesszük 160 fokosra és további 20 percig szikkasztjuk a tésztát. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd megtöltjük Nutellával.

Ehhez a Nutellát nyomózsákba töltjük. A fánkok alját hegyes késsel óvatosan kiszúrjuk, a nyomzsákba helyezett csőr segítségével a Nutellát a tésztába töltjük.

nutella.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB