-KiemeltGasztro

Édes-pikáns kocka sütés nélkül

A most következő recept – a jó citromos íze miatt – az egyik személyes kedvencem a sütés nélkül készíthető édességek meglehetősen széles palettájáról.

Hozzávalók: 

1 kg szögletes háztartási keksz
4 nagy pohár tejföl
10 evőkanál cukor
4 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 citrom leve
1 kezeletlen citrom héja

Elkészítés: 

2 pohár tejfölt összekeverünk egy tálban 5 evőkanál cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját.
A maradék 2 pohár tejfölt, 5 evőkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kakaóport egy másik tálban szintén összekeverjük.
Egy közepes (33 x 20 cm-es) méretű tepsi aljára egy sorba háztartási kekszet teszünk, bőségesen megkenjük a citromos tejföllel, ezután következik még egy sor keksz, amit a kakaós tejfölös massza követ. Fenti mennyiségű hozzávalókból ezt a műveletet – közepes tepsiben – háromszor tudjuk elvégezni, azaz összesen három citromos és három  kakaós rétegből fog állni a süteményünk. A megtelt tepsit hűtőszekrénybe tesszük, és miután a krém a sütemény tetején egy kissé megdermedt, megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel.
Pár óra elteltével a keksz megpuhul, és a sütemény szeletelhető, de a finomabb végeredmény elérése érdekében hagyjuk állni 24 órát.

Megjegyzés: 

Ha puhább, lágyabb sütit szeretnénk, a 2-2 nagy pohár tejföl helyett használhatunk 1-1 vödör tejfölt is a krémek készítéséhez.

Fotó: Balog Marianna

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés