Egyszülős családok világnapja: kisfilmek készülnek Magyarországon | Pannonmagazin
Uncategorized

Egyszülős családok világnapja: kisfilmek készülnek Magyarországon

Ahol csak egy szülő neveli a gyereket, ott elkél minden plusz segítség.

Négy kisfilmből álló sorozattal készül az egyedülálló szülők március 21-ei világnapjára az Egyszülős Központ – jelentette be a szervezet elnöke.

Nagy Anna az M1 csatornán elmondta: a kisfilmek célja, hogy a gyermekeknek segítse feldolgozni az egyik szülő elvesztéséhez, így például a halálhoz vagy a váláshoz hasonló élethelyzeteket. A Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával készített sorozat a szülőknek, szakembereknek és a pedagógusoknak is segít abban, hogy miként kezeljék ezeket a helyzeteket – tette hozzá.

Elmondta, Magyarországon körülbelül 300 ezer egyszülős család él, és az esetek nagy többségében az anya neveli egyedül a gyerekét vagy a gyerekeit, ugyanakkor mintegy 40 ezer, gyermekét egyedül nevelő apa is van. Az ország lakosságának 10 százaléka él egyszülős családban – mutatott rá.

A sokféle élethelyzetből kialakuló egyszülős családok számtalan nehézséggel küzdenek, szinte nincs az életnek olyan területe, amelyre ez ne lenne hatással – fűzte hozzá. A három éve megnyílt Egyszülős Központ eddig 70-nél több szolgáltatással, 14 ezer családnak segített – mondta Nagy Anna.

 

Család | Pannon Magazin

Kövessen minket: Facebook

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB