HírExtra

Erre a négy dologra mindenképp figyeljünk az internetes vásárlás során

Az internetes vásárlás népszerűsége töretlen. Ma már kevés olyan emberrel találkozunk, aki ne próbálta volna, vagy ne vásárolna rendszeresen az online térben. A megnövekedett kereslet eredményeként sorra nyílnak a webáruházak. Éppen ezért pár fontos szabályt érdemes betartanunk, hogy ne érjen kár az online vásárlás során.

Megbízható platformok használata

Érdemes olyan nagyobb cégektől, webshopokból vásárolnunk, akikről már hallottunk esetleg, amelyeket már jól ismerünk. Például a BestMarkt webáruházban nem érhet meglepetés. Az üzlet évek óta megbízhatóan szolgálja ki vásárlóit jó minőségű termékekkel. Olyan áruházakat is választhatunk, melyeket ismerősök, családtagok ajánlanak saját tapasztalataik alapján. A kevésbé vagy egyáltalán nem ismert boltok kapcsán mindenképp informálódjunk, mielőtt vásárolnánk. Az interneten már számos olyan fórummal találkozhatunk, melyen megjelennek a legkülönfélébb, őszinte vásárlói vélemények.

Bankkártyás fizetés vagy előreutalás helyett utánvétel

A szakemberek azt javasolják, hogy ne rendeljünk olyan, kevésbé ismert webáruházból, mely a fizetés kapcsán nem ajánlja fel az utánvétel lehetőségét. Akkor is érdemes az utánvétet választanunk, ha jelentősebb értékben vásároltunk, ismert vagy kevésbé ismert weboldalon. Ez a forma lehet, hogy kisebb plusz költséggel jár, de még mindig biztonságosabb, mint az előreutalás vagy az azonnali bankkártyás fizetés. Ha már egy jól bejáratott webshopban szeretnénk kártyával vásárolni, akkor se mentsük el a kártyánk adatait.

Gyanúsan alacsony árak

Jó dolog a különböző akciók kihasználása, de legyünk mindig körültekintőek! Kiemelkedő leárazások esetében nézzük meg, hogy más webáruházakban hasonló termékek mennyibe kerülnek. Ha nem reális, gyanúsan alacsony az ár, akkor minden bizonnyal a termékről feltöltött képekkel ellentétben, silány minőségű vagy a megszokottól kisebb méretű árura számíthatunk. Ne hagyjuk, hogy elvakítson a nem mindennapi ajánlat, legyünk logikusak és ha szükséges, informálódjunk vásárlás előtt!

Visszaküldési lehetőség

Minden vásárlót megillet a termék visszaküldési joga, azonban webáruházanként változó, hogy milyen paraméterek mellett élhetünk ezzel a lehetőséggel. Vannak áruházak, melyek a visszaküldés költségét a vásárlóra hárítják. Ebben az esetben problémás lehet a postázás, ha külföldi cégről vagy nagyobb méretű termékről beszélünk. Mindig mérlegeljünk, hogy nem megfelelő termék esetében, számunkra kedvező feltételek mellett tudjuk-e a feladónak visszapostázni!

Ha fontolóra vesszük a leírtakat és minden vásárlás során elegendő információt szerzünk, akkor az online térben sem érhet minket kár vagy meglepetés.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB