ÉletmódEzoTér

Érzelmeink befolyásolják a világképünket

Tihanyi-Konda Szilvia

Ha sok negatív információ ér bennünket, nehéz kiegyensúlyozottnak lenni. Ilyenkor könnyen belecsúszhatunk egy romboló hatású gondolati spirálba. Nem könnyű ez ellen védekezni. De lehetséges  – kellő tudatossággal!

Sokak számára a nyaralás egyenlő azzal, hogy végre egy időszak az évben, amikor magunk mögött hagyjuk végre a napi rutint, és kizökkenhetünk a mindennapok mókuskerekéből. Csakhogy idén számos család számára ez a szokásosnál is nehezebben kivitelezhető. Mit tegyünk mégis, hogy ép idegrendszerrel vészeljük át a nyári hónapokat?

Meg tudjuk változtatni az életünket a gondolataink és az érzelmeink átalakítása által, anélkül is, hogy környezetváltozást iktatnánk az életünkbe! Ez csak tudatos odafigyeléssel lehetséges. 

  • Nagyon fontos: a régi mintázatokba és hitrendszerekbe ragadást kell megszüntetni.
  • Át kell gondolnunk, hogy az életünk  szegmensei milyen hatást gyakorolnánk ránk valójában? Milyen érzelmi hullámvasútra ülünk fel nap, mint nap?
  • Kitől, mitől függ, hogy milyen a közérzetünk? Ne tegyük felelőssé egyedül a külső körülményeinket!
  • Képzeld el, amit akarsz – és tanítsd meg az elmédet átélni, és az érzések által megteremteni az új valóságodat!
  • Az vagy, amit gondolsz magadról. Kezdj el mától másképpen gondolni magadra! Ezzel az agyadban új áramkörök alakulnak ki, és olyan dolgokat hívnak be az életedbe, ami már az új személyiségedre fog rezonálni.  (Minél többször foglalkozunk gondolatban egy témával, esetleg másoknak is beszélünk róla, annál erősebb kapcsolatokat építünk ki az idegsejtjeink között.)

És a legfontosabb: fogadd el, hidd el, hogy meg tudod csinálni!
Minden ezen múlik.

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB