A várva várt tavasz tartogathat kellemetlenséget, amelyet főleg az allergiában szenvedők éreznek meg. Nem elég a koronavírus-járvány miatti korlátozás és aggodalom, tetézheti a bajt az allergiás tünetek jelentkezése.

Elrévedhetünk a most nyíló virágok szépségében, elkábíthat a természet illata, ámulatba ejthet a madarak szerelmes tánca, a pollenek bizony szállnak, és megtalálnak mindenkit. Ám az allergiával küzdők ezt az időszakot meg is szenvedik. Tüsszögés, köhögés, orrfolyás, a szem irritációja mind tapasztalható, utálatos tünete az allergiának. Aki pedig ezzel küzd, még nagyobb kihívások elé néz egy olyan időszakban, amikor a világ kiélezve figyeli a vírussal megfertőződött emberek adatait. Elég egy tüsszentés, egy köhögés, és rosszalló szemmel nézhetnek ránk.

Az otthonmaradás idején ritkázzuk az emberek közé járást, de azt is érdemes tudni, hogy az allergiások orrnyálkahártyája gyulladásban van, ezért védekezőképessége is alulteljesít az éphez képest. Ez pedig azzal járhat, hogy a fertőzésekre is fogékonyabbak az allergiás betegek.

A gyulladt nyálkahártya esetén könnyebben elkapható a koronavírus is. A vírus és az allergia fő tünetei ráadásul megegyeznek, úgymint köhögés, tüsszögés, légúti nehézség, sőt az általános gyengeség is. A láz, hasmenés és a bélrendszeri gondok jelentkezése a fenti tünetek mellett azt is jelenthetik, hogy az allergián túl valami más is van a háttérben.

A szem kellemetlen viszketése, a tüsszögés egyáltalán nem ritka a pollenallergiában szenvedők számára, ezért gyakrabban kaphatnak az arcukhoz, ám ebben a járványügyi helyzetben nagyobb a fertőzés veszélye is. Az allergiások számára amúgy is javasolt a kezek és az arc vízzel történő tisztítása, de most erre még inkább ügyelni szükséges.

Fotók: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB