Színes

Ezekre a karácsonyi vásárokra mindenképp látogass el!

Karácsony közeledtével sorra megnyitják kapuikat a szebbnél szebb vásárok, amiket abban az esetben is érdemes meglátogatnunk, ha nem akarunk vásárolni. A csodálatos portékák, a ragyogó fények, az ízletes finomságok és a forralt bor jellegzetes zamata egy csapásra ünnepi hangulatot kelt bennünk. Decemberben bármerre is járunk világszerte, szinte biztos, hogy akarva-akaratlanul belefutunk egy karácsonyi vásárba, amit aztán garantáltan nem bánunk meg.

Íme, néhány város, ahova érdemes megterveznünk a látogatást:

  • Bécs

A magyarok rendszerint csodájára járnak a fényárban úszó bécsi karácsonyi vásárnak, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy ebben az időszakban egy csapásra milyen csodálatossá válik a Rathausplatz. Az odalátogatók a kézműves ajándékok egész garmadájával találja szembe magát, de természetesen a kandírozott ínyencségek, a sült gesztenye és a klasszikusnak számító karácsonyi sütemények sem hiányoznak a repertoárból.

  • München

A hazánktól kicsivel messzebb található, de csodálatos pompával büszkélkedő Marienplatz is megér egy kiadós sétát. A történészek úgy tartják, hogy a müncheni német vásár a legrégebbi Európában, ugyanis az elsőt 1310-ben tartották meg. Mint minden jeles ünnepen, ilyenkor is lendületesen fogy a sör a fővárosban, de persze azért a forralt bornak is bőven jut szerep.

  • Prága

Csehországba nem csak télvíz idején érdemes ellátogatni, hiszen az év minden időszakában kínál számunkra szebbnél szebb látnivalókat. Az egyébként is csodálatos főváros ilyenkor karácsonyi díszbe öltözik és fennkölt hangulattal vár mindenkit, aki szeretne részesülni egy nézelődéssel és vásárlással egybekötött, káprázatos sétában.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés