Ezt ne hagyd ki: ingyenes online filmszele kezdődik májusban! | Pannonmagazin
Film-TVProgramajánló

Ezt ne hagyd ki: ingyenes online filmszele kezdődik májusban!

A koronavírus a filmművészetre is nagy hatással van, hiszen rengeteg forgatást le kellett állítani, a megjelenések folyamatosan csúsznak. A filmesek azonban nem adják fel: májusban megrendezik a We Are One: A Global Film Festival elnevezésű ingyenes, virtuális eseményt, mely a Youtube-on lesz megtekinthető. A rendezvény megszervezésében közreműködnek a világ legnagyobb filmes seregszemléi, köztük a cannes-i, a torontói, a velencei és a berlini filmfesztivál is – írja a hvg.

A tíznapos filmfesztivál május 29-én kezdődik, és a New York-i Tribeca Enterprises szervezi. A filmeket a világ 20 legjelentősebb filmfesztiválja, köztük a Tribeca, a Sundance és a Berlinale programjából válogatják ki, és itt lesz elérhető.

A virtuális filmmustra keretében a felhasználók reklámok nélkül élvezhetik a nagyjátékfilmeket, rövidfilmeket, dokumentumfilmeket és a különböző kerekasztal-beszélgetéseket.

A szervezők a következő hetekben fogják közzétenni a részletes programot. A június 7-ig tartó virtuális filmszemle jótékonysági kezdeményezés is egyben: a nézőknek lehetőségük lesz adományokkal segíteni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a különböző regionális szervezetek koronavírus-járvány elleni harcát.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB