-KiemeltEseményekSzabadidő

Nagymegyer: Felvidéki elsőbálozók

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezte meg Vállalkozói Bálját a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége. A Nagymegyeren rendezett bálon közel száz vállalkozó jelent meg, a programot pedig élő zene és divatbemutató is színesítette.

Az anyaországi rangos eseményhez hasonlóan, most már a Felvidék vállalkozóinak is lehetősége van évente egyszer együtt ünnepelni és mulatni. Az eseményt először rendezték meg február 8-án, ugyanakkor erre semmilyen jel nem utalt. Profi szervezés, finom ételek és kiváló zene biztosította a tökéletes szórakozást. A hajnalig tartó jó hangulatról a felvidéki Hollósy Band gondoskodott.

Az est megnyitóján Sebő Zsóka táncolt több stílusban. A fiatal táncos produkcióját vastaps fogadta. Őt Krncan Milán, a komáromi Magyarock Dalszínház tagjának előadása követte. Elsőként a Fehérlaposok című rockoperából énekelte a Benned él a magyarság című betétdalt. A darab az 1947-es felvidéki kitelepítéseknek állít emléket. Ezt követően saját szerzeményét adta elő, amely a Felvidék szépségeiről szól.

A hétköznapok hősei

Beszédekkel folytatódott a program. A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége elnöke, Iván Tamás köszöntőjében elmondta:

Pár éve néhányan álmodtunk egy nagyot, fejünkbe vettük, hogy megalapítjuk a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségét. Fiatalok és naivak is voltunk, de beugrottunk a mély vízbe. Három és fél év után itt állunk, és a mentorprogram, a vállalkozói rendezvények, a kiállítások mellett most már van Felvidéki Vállalkozók Bálja is. A Szövetségnek köszönhetően a vállalkozók Királyhelmectől Pozsonyig egymással kapcsolatba kerültek, és több mint hatszáz vállalkozó került be ebbe a vérkeringésbe. Amellett, hogy a vállalkozók szakmailag fejlődtek, kapcsolati tőkéjük bővült, új partnerekre, beruházókra és vásárlókra tettek szert, a legfontosabb mégis az, hogy barátságok is köttettek. Hiszek abban, hogy a vállalkozó a hétköznap hőse. Hiszen mindenhez kell értenie. Minden nap megharcol azért, hogy életben tartsa és vezesse a cégét. Megtehettük volna, hogy elmegyünk Nyugatra, és ott kezdünk egy jobb életet, magasabb fizetések reményében. Mi itthon maradtunk, mert itthon a helyünk, a szülőföldünkön. Nemcsak vállalkozást, hanem közösséget is építünk. Azt hiszem, emiatt több ez a szövetség, mint más érdekvédelmi szervezet.”

Egységben a vállalkozók

A bál vendége volt Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke is, aki szintén köszöntötte a bálozókat:

“Örömömre szolgál, hogy itt lehetek, mert itt van színe-java és legfrissebb generációja a felvidéki vállalkozóknak. A vállalkozó szóban benne van a két váll, vagyis hogy felvállaljuk a közösség terheit itt a szülőföldünkön maradva, dacolva a mindennapok kihívásával. A Szövetség is azért működik, mert ez egy igazi és természetes egység.”

A rendezvény fénypontja a Koka Fashion Design divatbemutatója volt. Kiss Kósa Annamária divattervező kreációit a Felvidék Arca szépségverseny győztesei mutatták be. Megcsodálhattuk a legújabb kollekció estélyi ruháit, valamint a nyárra készülve első fürdőruha-kollekciójának legizgalmasabb darabjait is.

Az utolsó “hivatalos” momentum a tombolahúzás volt. Az idei év bevételei a komáromi Artis Centrumot illették. A központ pedagógia és pszichológiai módszerekkel végez képességfejlesztést egyénileg és csoportosan. A bevétel lehetővé tette, hogy az elkövetkező időszakban a fejlesztésre szoruló gyerekek szülei helyett a Felvidék vállalkozói viseljék a foglalkozások költségét.

Fotó: Katona Réka

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB