IT - Tech

Flash miatt álltak le a kínai szuperexpresszek

A kínai leleményesség azért egy nap alatt áthidalta a problémát.

Mindenki szeretve utált texchmológiája volt a Flash: nagy erőforrásigénye volt, és tele volt biztonsági hibákkal, azonban ha egyszer teljében dolgozott, csodálatos dolgokat varázsolt az internet és a számítástechnika világában. De amikor 2017-ben bejelentették, hogy vége a mókának 2020 végén. Ez így is lett, mégpedig minden nagyobb fennakadás nélkül, szinte csendben távozott a szabványok és webes technológiák világából.

Vagyis távozott volna január 12-én, ha egynéhány internetes játék (mint pl. a Settlers Online) futtatásán túl nem okozta volna az egész kínai vasút leállását. Mégpedig azért, mert a menetrendi táblákat egy Flash-alapú interfészen keresztül frissítették.

Az Apple Daily cikke szerint Dalinban kezdődőtt helyi idő szerint 8 órakor, január 12-én, amikor is a vasúttársaság állomásán nem tudták frissíteni a menetrendet. Ezután még vagy harminc állomáson jelentkezett ugyanez az esemény. Egy vasút pedig menetrend nélkül olyan, mint a madár toll nélkül, így kénytelen-kelletlen le kellett állítani az egész üzemet.

Mégpedig 16 órára: ugyanis ennyi idő alatt dobtak össze kínai programozók egy olyan Flash-klónt, ami tudta végül is vezérelni a fontos infrastruktúrát. Így ha nem is kellett százmilliók utazását sokáig megszakítani, azért így is sok bosszúságot és káoszt okozott az amúgy is igen zsúfolt kínai vonalakon.

 

IT-Tech | Pannon Magazin 

 

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB