-KiemeltEseményekProgramajánlóSzabadidő

Fotók tízezrei készültek a mesés nógrádi tájról

Avatar

Ötödik alkalommal rendezték meg az Olympus Medvesi Fotós Maratont október 9-11. között Salgótarján környékén a Medves-hegységben; Közép-Európa legnagyobb tájfotós rendezvényén idén is több tízezer fotó készült el a három nap alatt, a résztvevőket, akik madárlesekből, emelőkosárból, várakból is fotózhattak, túravezetők kísérték.

A regisztrált résztvevők a Medves-fennsíkon emelőkosárból is készíthettek felvételeket Fotó: Facebook – Medvesi Fotós Maraton

Az amatőr és profi fotósok a legkülönbözőbb típusú programokon hódolhattak szenvedélyüknek. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, a hétvégén napsütésben volt része a Medves-vidéken túrázóknak, fotózóknak.

A különleges maratonnak a helyszínei voltak a vulkáni működés emlékét őrző csúcsok, ormok, gerincek, eldugott homokkő-szurdokok, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű bazaltfennsíkja, történelmi várak és ipartörténeti emlékek sokasága a változatos tájkép éscsodálatos erdők mellett. Bejárható volt Salgó és Somoskő vára, a Medves-fennsík legszebb helyei, megörökíthették a napfelkeltét Szilvás-kőn. Páncélos lovagok “védték” Salgó várát, amely modellfotózásnak is helyet adott.

A salgóbányai Geocsodák Háza geoparki látogatóközpontban szakmai programok, termékbemutatók és tanácsadások kísérték a hétvégét. Workshopokat tartottak makrofotózás, stúdiófotózás, nedves kollódiumos eljárás és éjszakai fotózás témakörökben.

A városközponti Dornyay Béla Múzeumban üvegfotózás workshop várta az érdeklődőket, a Medves-fennsíkon emelőkosárból lehetett felvételeket készíteni 30 méteres magasságból.

Az Olympus Medvesi Fotós MAraton célja évről-évre, hogy az elkészült felvételeket a lehető legtöbb emberhez eljuttassák közösségi oldalakon, a sajtó segítségével és egy fotópályázat révén. A szervezők szövetsége ez a fotósokkal, amely azért született, hogy a sok-sok programért cserébe segítsenek népszerűsíteni a Novohrad-Nógrád Geoparkot, a Medves-vidékét, valamint a természet- és tájvédelem fontosságát – ismertette Drexler Szilárd, a program egyik szervezője az MTI-vel még a program előtt.

Lakatos Kati

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB