-KiemeltGasztro

Főzés kontra ételrendelés – mindennapi dilemma

Szinte minden nap felmerül a kérdés, amelyre soha senkinek nincsen azonnal válasza: „mit együnk ma?”. Ilyenkor természetesen felvetődik, hogy talán nézzük meg, mi van itthon, habár tudjuk nagyon jól, hogy az állapot pontosan ugyan az, mint tegnap: nem csak a hasunk, a hűtőnk is kong az ürességtől. Naná, hiszen kinek van ideje folyton boltba rohangálni, arról nem beszélve, hogy az üzletben is pontosan ugyanazt a kérdést kerülgetjük: mit együnk ma? Megvan! Nagyon jó. Na és holnap? Na, hát az legyen csak a holnap gondja!

Ebből a problémából kiindulva született mai cikkem, amelynek küldetése megállapítani, melyik is az előnyösebb főzni vagy rendelni – természetesen minőségi és anyagi vonatkozásban is megvizsgáltam a kérdést.

Nézzük meg a költségvetést

Ha az ember minőségi alapanyagokból akar főzni, akkor már magánál a termékek összeválogatásánál is magasabb költségekkel számolhatunk, mintha rendelést adtunk volna le. A főzésnél persze nem csak azt kell számolni, hogy milyen drága volt a kenyér vagy a sajt, hanem hogy mennyibe került az utazás és hogy mégis mennyi időt pazaroltunk a bevásárlásra, illetve az étel elkészítésére. Hiszen egy alap vacsora is legalább egy félórát igényel és legfeljebb két napig eszik belőle a család. A harmadik napon már vagy nincs vagy nagyon unalmassá válik.

A különböző étel házhoz szállító vállalkozások egyre inkább törekednek rá, hogy a magas minőség mellett az árakat is lent tudják tartani. Ha az ember körültekintően választ, akkor az egész napos étkezést 1000-1500 forintból megúszhatja – de persze ez igény függő. Részemről második hete rendelem az ebédemet egy ilyen cégtől, 750 forintért degeszre eszem magam – van hogy még meg is vacsorázok belőle.

És ami ennél sokkal, de sokkal fontosabb, hogy minden egyes napra más-más ízek várnak rám.

Természetesen sok múlik azon, hogy hányan vagytok a családban és hogy kinek mekkora a kalóriaszükséglete, illetve hogy hol történik a vásárlás, avagy hova van leadva a rendelés.

Mi az ételrendelés legnagyobb hátránya?

Ha éppen el kell rohannod a megadott címről, akkor kizárólag a futár kreativitásán múlik, hogy éhen maradsz-e aznapra vagy sem. Ha szerencséd van és előre kifizetted, annak a személynek adja, aki eljuttatja hozzád. Vagy elrejti egy olyan helyre, ahol kicsi a valószínűsége, hogy más előbb talál rá, mint te magad.

Mi a főzés legnagyobb előnye?

A főzés egyfajta művészet is lehet, fejleszti a kreativitást, kísérletezhetsz és mivel a saját magad vagy a párod munkájáról van szó, így sokkal jobban esik az elfogyasztása. Ezen felül egy kitűnő programlehetőség, hiszen a főzés lehet szórakozás is!

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés