Film-TV

Gáspár Tibor filmjei hódítanak

A Kincsem és a Cseppben az élet után most jön A feltaláló. Irány a mozi!

Az elmúlt napokban a Miskolci Nemzeti Színház művészének több filmje is látható volt különféle televíziós csatornákon, köztük olyan remek alkotások, mint a Kincsem, vagy a Cseppben az élet. Most következik A feltaláló, de ezért már be kell menni a moziba.

Gyöngyössy Bence rendezte azt az egész estés mozifilmet, ami Dr. Béres József születésének 100. évfordulója alkalmából készült. Nagy sikerrel mutatták be 2020-ban. A feltaláló című film cselekménye mintegy tíz évet – a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig – ölel fel a kutató életéből, és elmeséli a Béres Csepp megszületésének történetét. A világhírűvé vált készítmény létrehozására húga betegsége ösztönözte, kidolgozása során azonban Béres József folyamatos harcot vívott a szocialista hatalommal, mivel sokan nem nézték jó szemmel kutatásait, és igyekeztek munkáját teljesen ellehetetleníteni. Béres József figuráját a Jászai-díjas Gáspár Tibor alakítja, de szerepel az izgalmas életrajzi filmben Huszárik Kata, Für Anikó és Trill Zsolt is.

Fontos információ, hogy a Salkaházi Plusz program keretében indult el tavaly júliusban Miskolcon a Szépkorúak Filmklubja, ami minden hónap utolsó vasárnapján várja a filmkedvelő nyugdíjasokat. Legközelebb január 30-án, délután 2 órától lesz ennek keretében vetítés.

A feltaláló című filmet ingyenesen lehet megtekinteni Miskolcon, a Művészetek Háza Uránia Art Mozitermében, de csak nyugdíjas igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt rajta, jegyet vásárolni nem lehetséges. Nincs előzetes regisztráció, a jegyeket január 17-én, hétfőn reggel 9 és 10 óra között a Városháztér 8. szám alatt – érkezési sorrendben – tudják átvenni, akik szeretnék megnézni a filmet.

Gáspár Tibor színművésszel színpadon is lehet találkozni, januárban a Miskolci Nemzeti Színházban fellép A Mester és Margarita, a Vadkacsa, a Kasimir és Karoline, valamint a SzentivánéjiÁ! című előadásokban.

A feltaláló c. film előzetese itt tekinthető meg:

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB