Film-TVSzabadidő

Hannibál Indian Jones ellensége vagy barátja lesz

Avatar

Közel egy év múlva mutatnák be az öreg régészprofesszor legújabb filmjét.

Mads Mikkelsen is szerepel Harrison Ford mellett az ötödik Indiana Jones-filmben – osztotta meg értesülését a Variety.com pénteken. A régészprofesszor új kalandjában Phoebe Waller-Bridge is játszik majd. Az ötödik Indiana Jones-filmet James Mangold rendezi, aki az előző négy epizódot készítő Steven Spielbergtől vette át a feladatot. Spielberg producerként működik közre a film megvalósításában Kathleen Kennedy, Frank Marshall és Simon Emanuel társaságában.

A 78 éves Ford ismét ikonikus szerepét, a fedora kalapos régészprofesszort alakítja. Az ötödik epizód szinopszisát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és az sem derült ki, hogy Mikkelsen kit játszik a filmben.

Az Indiana Jones 5. című produkciót már többször elhalasztották, a legutóbbi változás után 2022. július 29-re tűzték ki premierjét. Az első Indy-film, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben debütált a filmvásznon. A nagy sikerű kalandfilmet 1984-ben követte az Indiana Jones és a végzet temploma, majd 1989-ben az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag. A sorozat negyedik részét, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című produkciót 2008-ban mutatták be.

Mikkelsent korábban a Casino Royale című James Bond-filmben, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet című sci-fiben és a Doktor Strange című Marvel-produkcióban is láthatta a közönség. Legközelebb A legendás állatok és megfigyelésük 3. részében tűnik fel, amelyben Johnny Depp szerepét, Grindelwaldot veszi át. Mikkelsen tavaly bemutatott, Még egy kört mindenkinek című filmjét két Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb nemzetközi film kategóriában.

Film-TV | Pannon Magazin 

Kövessen minket: Facebook

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB