Három beltéri játék, amellyel játszóházat varázsolhatunk a gyerekszobából | Pannonmagazin
Család

Három beltéri játék, amellyel játszóházat varázsolhatunk a gyerekszobából

Miután gyermekünk születik, szemünk fényének szobája lesz az egyik központi helyiség az otthonunkban. Amellett, hogy szívmelengető dekorációkat szerzünk be a gyerekbirodalomba, számos termékkel tehetjük csodaországgá csemeténk szobáját. A gyerekek életében az egyik legfontosabb szerep a játéké és a mozgásé.

Futkározni, csúszdázni, hintázni rendszerint a kertben vagy a játszótéren szoktak a kicsik. Azonban ha az időjárás vagy betegség, esetleg időhiány miatt a négy fal közt kell maradnunk, akkor sem kell lemondani a mókáról. Egy beltéri labdamedence, csúszda vagy hinta valóságos játszóházzá alakítja át az otthonunkat.

A hinta nemcsak jó móka, de fejleszt is

A kisbabák az anyaméhben érzékelik az egyenletes, ringató mozgást, amit az édesanyjuk járása vált ki. Ugyanígy ringatjuk a kisbabákat a születésük után is. Nem véletlen, hogy a gyerekek annyira szeretnek hintázni, még iskoláskorban is. Hiszen az előre-hátra lengedezés épp ezt, a pocakban átélt ismerős, nyugtató mozgást idézi fel. Ráadásul a szabadságérzés is igazán felemelő hintázás közben.

Azonban amellett, hogy a hintában való ringatózás remek szórakozást nyújt, jó hatással van az idegrendszerre is. Szinte minden, nagymozgást fejlesztő terápiának része a hintázás, a ringás. Egy beltéri, plafonra vagy ajtófélfára rögzíthető hinta szuper időtöltés a nagyobbacska babáknak. Az egész piciknek pedig a csecsemőhinták segítenek akár az elalvásban is.

Önfeledt csobbanás a labdamedencébe

A játszóházakban az egyik legnépszerűbb játék a labdákkal teli medence, amelybe vidáman ugrálhatnak a gyerekek. A Babaágynemű bolt webáruház kínálatában szobai labdamedencéket is találunk. Ezeket a merev kávájú, mégis puha medencéket csordultig tölthetjük kis, műanyag labdákkal. Számos színben elérhetőek a medencék, így minden gyerekszobában jól mutatnak majd.

A még csupán ülni tudó gyerekek számára is remek választás a labdamedence. A különféle árnyalatú kislabdák megfogása, eldobása, a színekkel való ismerkedés fontos fejlődési folyamat. A nagyobbak pedig önfeledten ugranak be a labdák tengerébe, ráadásul ehhez nem kell sorban állnunk játszóházi tömegben. S ha szeretnénk teljessé tenni az élményt, szerezzünk be egy szobai csúszdát is. A gyermekeink garantáltan imádni fogják.

Egy beltéri csúszdával teljes lesz az élmény

Nehéz olyan gyerkőcöt találni, aki szerint a csúszdázás nem remek szórakozás. A szobai csúszdákkal nem kell a játszótérig elmennünk, ha a csemeténk csúszdázni akar. Egy labdamedencével kombinálva igazi játszóházas élményt adhatunk a gyermekünknek, minden nap.

A csúszás közbeni vidámság csak az egyik pozitívum, amit a csúszda adhat. Általában létrán vagy lépcsőn kell felmászniuk a kicsiknek az eszközre. Ez váltott kéz- és lábmunkát igényel, ami kiválóan erősíti az agyféltekék közötti idegi kapcsolatokat. Egészség és szórakozás, ezt adják a beltéri játékok.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB