Használjon Ön is természetbarát és modern hőszigetelő anyagokat! | Pannonmagazin
Újratervezés

Használjon Ön is természetbarát és modern hőszigetelő anyagokat!

Amikor a hőszigetelési eljárásokra gondolunk, akkor nem feltétlenül egy természetbarát és környezettudatos technológia jut eszünkbe.

Azonban az építőipar fejlődésével ma már számos olyan természetes anyagot használnak fel, amivel ugyanolyan, vagy jobb energiahatékonyságú épületeket hozhatunk létre. Ezek egyre népszerűbbé válnak, hiszen gyorsan, alaposan, és tisztán lehet velük dolgozni.

Milyen hőszigetelést válasszunk?

Amikor építkezésbe vagy felújításba fogunk, gondoljuk végig, hogyan tudjuk kialakítani azt az energiahatékony életteret, amit hosszú távon is költséghatékonyan tudunk majd fenntartani. Ennek érdekében válasszunk olyan technológiákat és olyan építőelemeket, illetve építőanyagokat, melyekkel elérhetjük ezt a célt. Ugyanakkor érdemes a természetes anyagok közül válogatni, hogy egy valóban egészséges és fenntartható otthont tudjuk kialakítani.

Fontos, hogy az épületszerkezet mely részét szeretnénk szigetelni. Gondolnunk kell a tető, a fal és a födém szigetelésére is. Ezért érdemes olyan anyagokat választanunk, melyek sokrétűen felhasználhatóak és a legtöbb építőipari szerkezet vonatkozásában alkalmasak a hőszigetelésre.

Modern és természetbarát alapanyagok az építőiparban

Időnk nagy részét alapvetően az otthonunkban töltjük ezért is fontos, hogy milyen körülményeket alakítunk ki a lakótérben, illetve hogyan áll össze az épületszerkezet. Ahhoz, hogy egy egészséges otthont alakítsunk ki, válasszunk jó minőségű építőanyagokat. Ezek lesznek ugyanis azok, amik alapvetően befolyásolják majd a beltéri levegő minőségét.

A hosszú és egészséges élet fenntartásához elengedhetetlen az, hogy minimalizáljuk azokat a káros anyagokat amik körülvesznek bennünket. Éppen ezért válasszuk a szintetikus építőanyagok helyett azokat, melyek hosszú távon sem okoznak számunkra egészségügyi problémákat.

Újdonság a hőszigetelésben, használjon kendert

A kender számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely az építőiparban jól hasznosítható. Nem csak jó hőszigetelőként, hanem hangszigetelőanyagként is alkalmazhatjuk. Ami pedig az egyik legnagyobb előnye, hogy télen és nyáron is érzékelhetjük pozitív hatásait az otthonunkban. Ebből az anyagból előállíthatóak olyan flexibilis hőszigetelő anyagok is, amik az épület több pontján is alkalmazhatóak.

Így felhasználhatjuk például a falak, a mennyezet, a padló és a tető szigeteléséhez is, de alkalmas a bordaváz közötti, valamint a válaszfalak szigetelésére is. A Naturica Groupnál is fellelhető flexibilis kender hőszigetelő anyaggal a szarufák közötti, valamint a födém szigetelése is kivitelezhető. Köszönhető ez azoknak a tulajdonságoknak amik rugalmassá teszik, ugyanakkor hosszú távon is képes tartani az alakját.

Páraáteresztő képessége kiváló, ezzel járul hozzá a megfelelő lakóklíma kialakításához, ugyanakkor meggátolja azt, hogy kondenzvíz alakuljon ki. Egyszerűen formázható, így a kivitelezés nem okozhat különösebb nehézséget.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB