Hogyan emelhetjük a környezetünk és a magunk hangulatát? | Pannonmagazin
-KiemeltCsaládÉletmód

Hogyan emelhetjük a környezetünk és a magunk hangulatát?

Még ha gyakran forgószélként is zajlik az életünk, megtalálhatjuk a nyugodt perceket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy át tudjuk élni az adventi időszak lényegét, és lelkiekben is fel tudjunk készülni a közelgő Karácsonyra.

A színeknek, illatoknak, hangoknak és ünnepi fényeknek nem elhanyagolható szerepük van közérzetünk szempontjából.

A piros, arany, ezüst és más csillogó díszek nem csupán az üzletek kirakataiban, de otthonunkban és munkahelyünkön kitéve is jó érzéseket kelthetnek bennünk. Akár már hetekkel Szenteste előtt is feldíszíthetjük vele az otthonunk helyiségeit, de legalább az ajtót, hogy hazatérve ez legyen az első gondolatunk.

A mézeskalács fűszereinek illata, egy szegfűszeggel teleszurkált narancs, vagy egy tálkán fahéj, szegfűszeg és dió között égetett mécses is segíthetnek az ünnepi ráhangolódásban.

Olvass tovább a kép után is!

Az egyéb apróságok, karácsonyi díszítések ugyancsak sokkal közelebb vihetnek minket a Karácsony hangulatához: festékszóróval vagy üvegfestékkel akár egy kartonpapírból kivágott sablon segítségével hópelyheket, csillagot, harangocskát, Mikulás fejet vagy angyalkákat varázsolhatunk az ablakunkra. Ha van gyermekünk, együtt karácsonyfadíszeket is készíthetünk.

A belső elmélyedéshez hallgassunk kellemes zenét, karácsonyi dalokat, és próbáljunk minél több nyugodt percet a családtagjainkkal beszélgetve, egymásra igazán odafigyelve eltölteni!

Saját, benső világunkban kell rendet teremteni ahhoz, hogy aztán minden a helyére kerüljön. Ahogy bent, úgy kint. Ha béke lesz belül, talán a külső világban is megtörténhet végre az elcsendesedés.

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB