A nyári táborban megélt kalandokat akár még felnőtt korban is emlegetik az emberek, ha az valóban izgalmakkal teli, színes programokkal fogadott. Egy rossz tábori élmény azonban hosszú időre elveheti a gyermek táborozási vágyát, így körültekintőnek kell lenni a választásnál.

Mekkora hangsúlyt fektessünk a hasznosságára?

A különböző készségfejlesztő-, nyelvi táborok bizony nagy hasznára válhatnak a gyereknek, hiszen ebben a korszakban még könnyedén sajátítja el az újdonságokat. A kaland- és sporttáborok sok élményt ígérnek, épp úgy mint a vándortáborok, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a természet értékeivel. A téma megválasztását azonban célszerű a gyermekre bízni, hiszen ő lesz az, aki napokat vagy akár heteket eltölt az adott helyen. A kedvtelenség sok esetben magatartásbeli problémát eredményez és ami még ennél is fontosabb – jó élmények hiányában tér haza.

Érdemes tehát közösen leülni és átbeszélni a gyermekkel, hogy milyen témák érdeklik, milyen táborba látogatna el szívesen. Ha pedig teljes mértékben tiltakozik az ellen, amit ajánlanak neki, akkor nem érdemes erőltetni.

A választáson túl

Ha megvan, hogy milyen téma érdekli a gyermeket, akkor a következő nagy feladat dönteni a helyszínről. Nem biztos, hogy a legközelebbi táborozási lehetőség az ideális választás és nem biztos, hogy a legolcsóbbal jársz a legjobban.

Egy tábor megszervezése, gondos és biztonságos lebonyolítása nem olcsó dolog, éppen ezért érdemes óvakodni a túl kedvező áron kínált lehetőségektől. Ajánlott kiszámolni, hogy az adott programok nagyjából mennyi költséget jelenthetnek a szervezőknek. A magas árakon sem feltétlenül kell meglepődni, hiszen a rá rakott haszon mértékét sok minden befolyásolja – a téma specifikussága, a táboroztatók szakmai tudása és még sorolhatnám.

Feltétlenül érdemes még utána nézni, hogy hány gyermek jut egy táboroztatóra. Különösen ügyelni kell azoknál a táboroknál, ahol egyébként is magasabb a baleseti veszély – például lovak közelében vagy például úszótáborok esetében.

Érdemes időben jelentkezni

A jó termék hamar elkel – így a legjobb ár-érték arányú táborok is hamar megtelnek. Sőt, egyes táboroztató helyeknél nem ritka a rendszeresen visszatérő táborozó, így érdemes mielőbb lecsapni a legjobb ajánlatra.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés