Hogyan kombináljuk a lakástextileket? | Pannonmagazin
Trend & Dizájn

Hogyan kombináljuk a lakástextileket?

Ezek a mi tippjeink!

Akárcsak az öltözködésnél, a lakástextíliák beltéri kombinálásánál is óvatosnak kell lenned. Mindennek vannak határai, és ez ebben az esetben is igaz. Bár a lakástextíliák kombinálása egyszerűnek tűnhet, nem biztos, hogy mindig jól csinálod.

Függönyök, redőnyök, ágyneműk, rolók vagy párnák. Mindez és még sok minden más is a lakástextíliák csoportjába tartozik. Tudtad, hogy ezeket a termékeket úgy kell megvásárolnod, hogy bizonyos módon összhangban legyenek egymással? Ellenkező esetben a lakástextíliák túl kombináltnak tűnhetnek az otthonodban.

 

Mielőtt tippeket adnánk a termékek megfelelő kombinálásával kapcsolatban, javasoljuk, hogy a népszerű Biano keresőmotor segítségével keresgélj. Ott különböző webáruházak lakástextíliáinak széles választékát láthatod. Szűrhetsz árszint, szín vagy felhasznált anyag szerint. A Biano portál egy igazán nagyszerű eszköz a lakberendezési tárgyak legjobb áron történő beszerzésére.

A színek fontosak

Mindenekelőtt magára a színkombinációra kell összpontosítanod. Ez lesz az, ami először feltűnik, amikor belépsz a lakásba. A színek különösen fontosak, mivel melegség, hideg, boldogság vagy akár szomorúság érzését kelthetik. Ha több szín kombinációját választod, amelyek egyszerűen nem illenek össze, a belső tér kaotikusnak fog tűnni. Ezzel szemben, ha tudod, hogyan kell kiválasztani a lakberendezési tárgyakat, az otthonod kényelmes és letisztult lesz.

A színek kiválasztása

Először a fal és a padló színére kell koncentrálni. Ezen múlik az is, hogy milyen színűek lesznek a lakásban található kiegészítők és bútorok. Ebben az esetben a meleg vagy a hideg színek között kell döntened. A melegek a melegség és a kényelem érzetét keltik. Ezzel szemben a hűvös színek tágítják a teret és javítják az általános koncentrációt.

 

Praktikus tipp: Javasoljuk, hogy olyan színt válassz, amely időtálló, és egyszerűen sosem megy ki a divatból. Az ilyen típusú színek közé tartozik például a klasszikus fehér, a szürke vagy a lágy szürkésbarna. Ezek azok a színek, amelyeket könnyebb kombinálni és összehangolni.

A kombinálás a helyiségtől függ
Ami az egyes szobákat illeti, vannak ajánlások arra vonatkozóan, hogy milyen színű lakástextíliáknak kellene uralkodniuk bennük. Tudtad például, hogy az ember életének körülbelül a felét a hálószobában tölti? Ezért érdemes kerülni a túlságosan agresszív színeket, amelyek dühöt vagy bizonytalanságot keltenek benned. Az egyszerűségre és a visszafogott színekre alapoz. Ezeknek köszönhetően nyugodtnak és ellazultnak fogod érezni magad, miközben az alvásod minőségét is javíthatják.

A többi helyiségbe többek között finom motívumokat és színeket ajánlott választani. Minden azonban a stílusodtól és a személyes preferenciáidtól is függ. Nem ajánlott többféle mintázatú lakberendezési tárgyat kombinálni, mert akkor a szoba túlságosan erőltetettnek tűnhet.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB