Futballcipő
Extra

Hogyan találjuk meg a megfelelő futballcipőt?

Ha a fociláz meghozta a kedvet a sporthoz, már csak egy megfelelő cipőre van szükség!

Amikor labdarúgásra adjuk a fejünket, még inkább a lábunkat, akkor azt gondoljuk, nincs szükség semmi felhajtásra, csak egy pár cipőre és a labdára. Ez lényegében igaz is, viszont sok múlik azon, hogy az a bizonyos cipő milyen. Az ízlések sokban eltérnek, akadnak, akiknek bőven elég az alapfelszerelés, míg mások legalább a megjelenésükkel azonnal a profi ligás játékossá avanzsálnának, az alábbiakban a cipő választásakor fontos szempontokról lesz szó.

Nagyon fontos, hogy milyen terepen használjuk majd a jövőbeli lábbelit, mivel a teremeben való labdakergetéshez más talp javasolt, mint a füvön valóhoz vagy akár a műfüves pályához. Érdemes ennek utánajárni, hogy kényelmesen játszhassunk, és ne arra kelljen figyelni, hogy a stoplijaink milyen nyomokat hagynak a terem padlóján. Ne hagyjuk ki a tervezésből, hogy milyen stílusban játszunk, hiszen ez is befolyásolhatja a döntésünket, ahogy például az Adidas Predator neve is mutatja, ez a típus nem az őzikéknek készült.

Cipő választásakor a leglényegibb részlet az a méret, amire a sportcipők esetében különösen nagy hangsúlyt kell fektetni. Mérjük le a talpunkat, a lábujj és a sarok között, hogy pontos számokkal rendelkezzünk. Ez azért fontos, mert a különböző gyártók eltérő számozást alkalmaznak, viszont a centiméterben adott számainkkal tudunk kalkulálni.

Nem árt azt is átgondolni, amiről már korábban is esett szó, hogy milyen szinten játszunk. Ha teljesen kezdők vagyunk, nem feltétlenül van szükségünk egy profi cipőre, bár az tagadhatatlan, hogy ezek a legjobb minőségű darabok, amik órákon át is kényelmes viseletnek számítanak. Az is előfordulhat, hogy szerelembe esünk egy darabbal, amit a kedvenc játékosunk lábán láttunk, de könnyen lehet, hogy egy  egyszerűbb verziója is elérhető, ezért ennek is érdemes utánajárni.

Ahogy a Nike Mercurial példája is mutatja, ma már szinte futurisztikus tulajdonságokkal rendelkeznek a focicipők, ami rámutat az utolsó szempontra, ami a cipő anyaga. Szokásaink alapján mérlegeljük, hogy inkább a bőr vagy a szintetikus, speciális anyagok a nekünk valók.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB