„Így közlekedtek Ti” | Pannonmagazin

Évről évre kihirdetik Békés megyében az „Így közlekedtek Ti” című rajtpályázatot, majd a zsűri döntésének értelmében kihirdetik az eredményeket, átadják a díjakat.

Így történik ez normál esetben, de most nem az átlagos életünket éljük, ezért egy kiállítás és díjátadó sem tud ugyanúgy lezajlani, mint máskor. A koronavírus-járvány kicsit belepiszkált a rajzpályázatba is. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett rajzpályázatra Békés megyei iskolákból és óvodákból várták a 2-3 fős csapatokba összeállt gyerekek műveit. A verseny olyan jól sikerült, hogy 430 pályázat érkezett. A beérkezett művek közül egy művészettörténész, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője választotta ki a biztonságos közlekedést legszemléletesebben bemutató rajzokat.

A megszokott az, hogy a díjazott alkotásokat közszemlére teszik, hogy bárki megnézhesse, hogyan gondolkodnak a gyerekek a közlekedés biztonságáról, milyen művek születtek. Az idén azonban a kiállítás megszervezésére nem volt lehetőség. Azaz mégis, csak az internet segítségével.

Fotó: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB