Újratervezés

Így lehet ingyen vetőmagod minden évben

Avatar

A legtöbben szakboltokból, kertészetekből, vagy nagyobb szupermarketekből szerzik be az évről évre szükséges vetőmagokat, pedig magot könnyedén lehet gyűjteni otthon is – hívja fel a figyelmet rá az agrarszektor.hu.

Ez a módszer nem csak azért jó, mert így ingyen juthatunk vetőmaghoz minden évben, de, ha az otthon termesztett fajtákból nyerünk magot, akkor biztosan olyan termést takaríthatunk majd be, amire valóban szükségünk van. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában megmutatta, hogyan kell vetőmagot gyűjteni, fogni, illetve szárítani házilag. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

Manapság már nagyon kevesen vannak, akik házilag gyűjtik be az évről évre szükséges vetőmagot, hiszen a legtöbben inkább a szakboltokban, kertészetekben, vagy a szupermarketekben vásárolják meg azokat. Pedig a termések után talán az egyik legszebb dolog, amivel a kertünk megajándékozhat minket minden évben, a vetőmag. Ráadásul a házi maggyűjtés nem csak költséghatékony, de így biztosak lehetünk benne, hogy olyan fajtát ültetünk majd, aminek a termésére valóban szükségünk van. Természetesen az otthoni maggyűjtést nem lehet minden növénynél megvalósítani, de a leveles zöldségekből, mint például a saláták, sóska, spenót, nagyon könnyen és egyszerűen fogható mag.

 

 

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB