Színes

Így maradnak egymástól távol a diákok

Avatar

Egyes hírek szerint sok idő szükséges ahhoz, hogy ténylegesen visszatérhessünk a régi életünkhöz. Pedig mennyire vágyunk rá. Nem jobban, mint a kínai gyerekek.

Kínában már lecsengett a karantén ideje, de esetükben is a fokozott óvatosság betartása szükséges. A gyerekek számára újból kinyitottak az iskolák, és a szülők is visszatérhettek dolgozni. A higiéniai szabályok és a kellő távolság megtartása mellett a szájmaszk viselete is kötelező az iskolába érkező gyerekeknek.

Az oktatási intézményekben szigorú megelőző intézkedéseket kell betartaniuk. A napi arcmaszk adagot biztosítani kell az összes diák számára, a kézfertőtlenítők használata rutinná vált, a termek és a mosdók higiéniájára különösen nagy gondot kell fordítani. A gyerekek közti kellő távolság megtartása is kulcskérdés, de annak megvalósítása már sokkal bajosabb.

Egy kínai általános iskola vezetése megtalálta erre a megoldást. Megkérték a gyerekeket és szüleiket, hogy olyan fejfedőben jelenjenek meg az iskolába érkező nebulók, hogy azok ne engedjék egy méternél közelebb egymáshoz az osztály- és iskolatársakat. Bármit felhasználhatnak annak érdekében, hogy a megfelelő fejfedő megszülessen. Otthon talált, könnyű anyagok használatát javasolták, hiszen a kalapot egész nap viselniük kell a gyerekeknek.

Így születtek meg ezek a csodák.

Fotó: pixabay.com | videó: YouTube.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB