kemping
Extra

Így nem válik rémálommá a családi kempingezés!

A kempingezés általában megosztó tevékenység, vagy nagyon jó emlékek fűzik az embereket hozzá, vagy nagyon kellemetlenek. A kezdőket és a haladókat nem kell meggyőzni a kempingezés örömeiről, de segítünk a bátor újrakezdőknek néhány tippel!

Tervezés, szervezés, ráhangolódás

Bármennyire érezhetjük vakmerőnek magunkat, és egy hirtelen ötlettől felindulva azonnali kempingtúrára indulnánk, érdemes alaposan felkészülni és megtervezni mindent. Nem szabad elfelejteni, hogy a kemping egy “számkivetett” tevékenység, ahol bármi előfordulhat, ezért elsősorban a biztonságra és az egészségre kell törekedni.

Emiatt érdemes végiggondolni, hogy kiépített vagy vadkempinget választunk-e az utazás célpontjául. Vegyük figyelembe azt is, hogy hol található a helyszín, mi veszi körül, vannak-e a közelben vendéglátó egységek, szolgáltató egységek és orvosi ellátás.

Következhet az eszközlista összeírása, ami akárcsak egy repülős vakáció esetén, sok időt, tervezést és eszközbeszerzést igényel.

Alapos eszközbeszerzés

Első lépésként gondoljuk át, mik a saját és az útitársaink igényei, illetve alkalmazkodjunk a kemping helyszínéhez. Előfordulhat, hogy egy vadkemping (Figyeljünk rá oda, hogy a vadkempingezés sok helyen tiltott! Érdemes a lehetőségekről előre tájékozódni!) esetén jóval több eszközre lesz szükség, mert nincs például zuhanyozási lehetőség, mint a kiépített kempingekben.

Szintén aranyszabály az időjárás folyamatos követése és az ehhez való alkalmazkodás.

Sátorválasztás esetében törekedjünk arra, hogy a kiránduláshoz passzoló típust válasszunk. Viharálló, vízálló, hegyvidéken is alkalmazható és túrázáshoz könnyen összehajtható típusokból is lehet választani. A sátorveréshez szükséges kiegészítők lehetnek még a kampó, kalapács, karabíner, valamint láncok és kötelek is.

A kényelmes alváshoz polifoamot vagy valamilyen felfújható matracot, kempingágyat is érdemes belekalkulálni a költségekbe. A hálózsák és a párna is nagyszerű kombináció lehet, és még a hideg ellen is véd.

A kempingezés során érdemes felkészülni a rovarok és bogarak megjelenésére is. A bosszantó, zümmögő lények könnyedén berepülhetnek a sátorba, összecsipkedve az ott lévőket. A VasMuszakiBolt.hu kültéri szúnyogriasztó eszközeit könnyedén használhatja olyan területeken is, ahol nem áll rendelkezésre elektromosság, így éjszaka sem zavarja semmi a nyugodt álmát.

Étel, ital, biztonság

Bár a konzervből történő étkezésnek is megvan a hangulata, nem kell feltétlenül lemondani az ínycsiklandozó lakomákról sem. A grillezés, bográcsozás remek kempinges tevékenység, amely igazán összehozza a családot. Az igazi kényelem érdekében a tányérok, evőeszközök és poharak mellett napernyőket, kempingbútorokat is vihetünk.

A legfontosabbakat pedig a végére hagytuk. Mindig legyen nálunk elsősegélydoboz fertőtlenítővel, kötszerekkel és gyógyszerekkel, tisztasági csomag és plusz fényforrás, mint gyertyák, elemlámpák.

Készüljön fel alaposan a kempingezésre a VasMuszakiBolt.hu minőségi termékeivel! Válasszon a széles kínálatból, és varázsolja élménydússá a kirándulásokat!

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB