Nem lehetett nem észrevenni, hogy mennyire megváltozott a körülöttünk lévő világ szűkebb és tágabb értelemben is.

A korlátozások értelmében ahhoz kellett igazodnunk. Olyan változásokat kellett megélnünk, amelyre eddig még sosem volt példa. A változás pedig a vásárlás szokásainkra is hatással volt. A vészhelyzethez idomult az emberek gondolkodásmódja és értékrendje is. Még mindig nincs vége a koronavírus-járvány elleni intézkedéseknek. A bizonytalanság szó szerint fogva tartott, otthonunkban kellett maradni, hiszen arra szólítottak fel. A vírusfertőzéstől való félelem, a másokra való odafigyelés és a boltok megváltozott nyitva tartása azt eredményezte, hogy máshogy intéztük és intézzük ma is a bevásárlásokat. Egyértelműen ritkábban tesszük ezt, de akkor nagyobb értéket hagyunk a boltokban.

A vírus elleni védekezés miatti korlátozások bevezetésekor verseny indult a vásárlók között egy-egy termék beszerzéséért, de ez így volt a kereskedelem oldaláról is. Hajsza indult ugyanis olyan termékekért, amelyet a vásárlók pánikszerűen felvásároltak. Még a márkák iránti elköteleződés is lazult a vásárláskor. Sokkal tudatosabban vásárolunk, óvatosságra tanított ez az időszak. Igyekeztünk kerülni a tömeget és ez még a kijárási korlátozás után is megmaradhat. A tömeg és az érintkezések minimalizálása érdekében az online vásárlás iránti érdeklődés megnövekedett.

Meghatározott időben kereshetik fel még mindig az üzleteket a 65 év feletti és alatti vásárlók, és ezt meg kellett szokni, bele kellett szokni az új rendbe. A maszk használata a boltokban is általános viseletnek minősül, ugyanígy van a gumikesztyűvel is. A boltokban összetalálkozók hanyagolják a kézfogást, arra más megoldásokat találtak ki.

Ahol csak tudjuk, inkább bankkártyával fizetünk, és az önkiszolgáló kasszával rendelkező üzletekben nagyobb lett a kereslet annak használatára is.

Fotó: pixabay.com

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB