Egészség

Így szabadulhatsz meg a szem alatti táskáktól

Akárhány évesek is legyünk, a szem alatti táskák és sötét karikák vissza-visszatérő, ha nem örökös problémát jelenthetnek számunkra. Ugyan számos kutatás szól arról, hogy a táskákra és karikákra való hajlandóságunk jelentős mértékben genetikai tényezők függvénye, mégis érdemes kipróbálnunk néhány trükköt a tünetek csökkentése érdekében, hiszen életmódunk – most is, mint mindig – óriási szerepet játszik a végeredmény tekintetében.

A megfelelő mennyiségű, pihentető alvás fontosságáról rendkívül sok helyen olvashatunk, s ebben az esetben sem lehet megkerülni. Az egészséges, napi 7-8 órás alvási rutin kialakítása elengedhetetlen, ám ezen felül azt is érdemes megfigyelni, hogy milyen pozícióban alszunk leggyakrabban. A gravitáció hatására ugyanis könnyebben megesik, hogy a folyadék felgyülemlik a szemeink alatt, ezért érdemes háton fekve aludni, hogy csökkentsük a szem alatti táskák kialakulásának lehetőségét.

Ami a táplálkozást illeti, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel természetesen kulcsfontosságú szereppel bír. Amikor testünk dehidratált állapotban van, a folyadék visszatartásával (folyadékretenció) válaszol, ami szem alatti táskák formájában manifesztálódhat. Ilyen hatást idézhet elő a túl sok sós étel fogyasztása, valamint dehidratáló tulajdonsága révén a túlzott alkoholfogyasztás is, így jobban járunk, ha az előbbieket minimálisra csökkentjük.

A szem alatti táskáktól mentes bőrért tehetünk azáltal is, ha minél több C-vitaminban gazdag ételt fogyasztunk, mivel a C-vitamin hozzájárul az egészséges és hidratált bőr fenntartásáért felelős kollagén termeléséhez.

Ha azonban kifejezetten házi praktikákra vágyunk, hideg borogatással igen jó eredményt érhetünk el: tehetjük ezt a klasszikus, uborkás módszerrel is, de a kiázott teafilter is hatékony a benne lévő koffeinnek köszönhetően.

Kiemelt kép:pixabay.com

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés