EgészségÉletmód

Így védd a bőrödet nyáron

Avatar

A napfény káros hatásairól sokat hallunk, ennek ellenére még mindig nem védekezünk úgy, mint ahogy kellene. A felelőtlen napfürdőzésnek az UV-sugárzás miatt mindig vannak káros következményei, a bőrünk pedig nem felejt – ezt nem szabad félvállról venni!  

Egy kis UV kisokos: 

Az UV ibolyántúli sugárzást jelent, ami UVA és UVB sugarakra “osztható”. Az UVA mélyre hatol a bőrünkben, ettől nem égünk le, de hatalmas károkat tud okozni. Többek között ez tehető felelőssé a melanoma kialakulásáért. Az UVB sugárzásnak köszönhetük a barnaságunkat, ám ha nem vigyázunk, akkor le is éghetünk. Hosszútávon ezeknek a sugaraknak a bőrrák kialakulásában is szerepe van.  

A legfontosabb szabály, amit be kell tartanod a bőröd védelme érdekében, hogy 11 és 15 óra között ne menj tűző napra, főleg ne tartózkodj ott huzamosabb ideig. (Mivel az UV-sugárzás még a délutáni órákban is magas, ezért jobb, ha csak 16-17 óra után napfürdőzöl.) 

Ha nyári kánikulában kirándulni, strandolni mész, ne feledkezz meg a napvédő krémek, olajok használatáról és persze jó, ha a megfelelő kiegészítők is kéznél vannak, úgy, mint nyári kendő vagy fejet és fület védő kalap 

+ tipp: Fontos, hogy a szemedet is óvd a Naptól, méghozzá a magas UV szűrővel ellátott változatokkal – ezek kicsit drágábbak, de érdemes beruházni rájuk, hiszen a napsugárzás a szemünkre sincs tekintettel.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB