ProgramajánlóSzabadidő

Irány az állatkert: új lámabébi született Debrecenben

Debrecenben hétfőn megnyitotta kapuit az állatkert, így a sok más állat mellett az új jövevényt, a kis lámát is megtekintheti már a közönség – írja a Debreceni Állatkert Facebook oldalán.

A debreceni állatkert lámái láthatóan remekül érzik magukat a Nagyerdő fái alatt, hiszen évről évre egészséges utódokkal gyarapítják az intézményt. Idén először februárban, legutóbb pedig április közepén születtek lámabébik.

A most született, testvéreihez hasonlóan fekete-fehér kis kanca életerős, kifogástalan étvággyal bír, és a sok játék mellett jó idő esetén napfürdőzni is nagyon szeret. Születésével immár kilenc egyedet számlál a lámacsapat.

A vadon élő guanakóból háziasított láma (Lama glama) Dél-Amerika legnagyobb termetű teveféléje. Eredetileg az Andokban élő őslakosság tartotta, mára pedig a kontinens keleti részén, továbbá Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában is elterjedt haszonállat – csaknem 70 százalékuk azonban továbbra is Bolíviában található.

A megfelelő környezetben nevelkedett láma barátságos és kíváncsi, a közhiedelemmel ellentétben pedig szinte kizárólag fajtársait köpi le, és őket is főként dominanciaharcok során.

Az állatkert többi lakónkhoz hasonlóan az újszülött lámacsikó is várja az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. Az örökbefogadás neki sok-sok örömet, az állatkertnek pedig hatalmas segítséget jelentene, erről itt olvashat bővebben.

A címlapi kép illusztráció.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB