Ismerd meg a hajbeültetés folyamatát | Pannonmagazin
HírExtra

Ismerd meg a hajbeültetés folyamatát

A kopaszodás problémája egyaránt érinti a férfiakat és a nőket is. Sok olyan eset van, amikor már igen látványos méreteket ölt az elváltozás, és nem mehetünk el emellett szó nélkül. Számos csodaszer, kúra és többféle kezelés is létezik, de hogy ezek közül melyik az, amely valóban hatásos? Nézzünk néhány érvet a hajbeültetés mellett.

Járj utána a részleteknek

Akinél már olyan méreteket ölt a hajhullás problémája, hogy rászánja magát egy hajbeültető műtétre, annak érdemes minél körültekintőbben tájékozódnia. Először is fontos tudnod, hogy azt eldönteni, hogy pontosan milyen beavatkozásra van szükséged, mindenképpen szakember feladata. Keress fel egy olyan megbízható klinikát, ahol bátran hagyatkozhatsz a rutinos orvosok szavára.

Az Art ‘N Hairnél többféle, hajnövekedést serkentő szolgáltatás is elérhető. Így nemcsak hajbeültetésre, hanem akár hajmezoterápiára is adhatod a fejed. A beavatkozás megkezdése előtt azonban mindenképpen részt kell venned egy mindenre kiterjedő, részletes állapotfelmérésen. Itt megállapítják a hajszálak tulajdonságait, illetve a haj sűrűségét és a probléma nagyságát is alaposan felmérik.

Hogyan zajlik a hajbeültetés folyamata?

Bár elsőre egy agresszív beavatkozásnak hallatszik, de ne aggódj, hiszen lényegében egy fájdalommentes folyamatról van szó. Ugyanis a kellemetlenségeket helyi érzéstelenítés segítségével semlegesítik. Ez pedig a teljes eljárásban mindössze öt percet vesz igénybe. Azért is fontos ez a lépés, mert így a műtét során nem fogsz fájdalmat érezni.

A teljes beavatkozás nagyjából 5-7 óra időtartamot vesz igénybe. Az, hogy pontosan mennyi ideig tart, sokban függ attól, hogy mekkora hajmennyiséget kell átültetni. Abban az esetben, ha 5-6 ezer hajszálról van szó, akkor ez akár nyolc órát is igénybe vehet, de ilyenkor jellemzően két napra bontják a beavatkozást.

Fejbőröd és hajad regenerálódása is fontos

Miután megtörtént a graftok beültetése, és már hajszálak borítják az addig csupasz területeket, nem árt foglalkozni azzal is, hogy mi történik a műtét után. Meg kell tenni mindent azért, hogy ezek a beültetett hajhagymák tökéletesen megtapadhassanak, hogy a későbbiekben egészséges hajszálak nőhessenek belőlük. Az, hogy a beültetett hajtüszőegységek sérülésmentesek legyenek, az orvos feladata, de hogy megóvd az elért eredményt, az már a te felelősséged is.

A műtétet követően aránylag gyors gyógyulási idővel lehet számolni. Két hétig érdemes tartózkodni az izzadással járó tevékenységektől, illetve a klóros víztől. Ezt követően viszont már visszatérhetünk a sporthoz és a nyári kikapcsolódáshoz. A hajnövekedés beindulására körülbelül három hónapot kell várni, a legvégső eredmény pedig 8-12 hónap után lesz látható. Hidd el, megéri türelmesen várni, hiszen a jutalmad nem más lesz, mint dús hajkorona.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB