TurizmusUtazóna

Június 25. a barlangok világnapja

A Barlangok világnapját minden év június 25-én ünnepeljük. Barlangnak azokat az ember által járható üregeket nevezzük, amik a Föld kérgében természetes úton keletkeztek és 2 méternél nagyobbak. Magyarként igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis Magyarországon több helyen is lehetőségünk van a barlangtúrára.  

Aggteleki-cseppkőbarlang 

A Baradla-Domica évszázadok óta a leglátogatottabb cseppkőbarlangok egyike. A szlovákiai szakasszal együtt a teljes hossza meghaladja a 25 kilométert. Az egyik főága Jósvafőig húzódik, az a rész 7 kilométer hosszú.  

Miskolc-tapolcai Barlangfürdő 

A barlangfürdővé alakított Tavas-barlang egyedülálló Európában.  A kristály tisztaságú, kellemes hőmérsékletű termálvízben mesés élmény a fürdőzés.  

Tapolcai tavas barlang 

Hazánkban az egyetlen csónakkal bejárható barlang Tapolcán található. A barlang összesen 3 kilométer hosszú, csónakkal kétszáz méteres szakasza járható be.  

Abaligeti gyógybarlang 

A hely érdekessége, hogy nagyrészt meditációs túra keretén belül, illetve gyógyulási céllal látogatják. A 97%-os páratartalmú levegőben gyulladáscsökkentő kalcium-ionok találhatók, ami egyhülést hoz a légúti, allergiás, illetve asztmás betegségben szenvedőknek.  

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB