HírExtra

Keleti és iszlám kultúrák eljegyzési és karikagyűrűi

Álmodozni a saját eljegyzésedről, esküvődről – hasonlóan mindenkihez – te is szoktál. Romantikus filmekbe illő jelenetek játszódnak le lelki szemeid előtt: nyilvános lánykéréssel, mozgalmas készülődéssel, meghitt szertartással, fényűző lakodalommal.

Az álomból valóság lehet

Igen. A megálmodott és elképzelt tervek megvalósíthatóak: a nagy napon bármi megtörténhet, ha mindketten akarjátok. Az esküvői szokások a kultúrák különbözősége ellenére is Európa-szerte hasonlóak, hiszen gyakran kölcsönöznek egymástól ötleteket. Hófehér menyasszonyi ruha, feldíszített autók (vagy hintó), karikagyűrű, koszorúslányok, torta, menyasszonyi csokor – csak néhány a sok jelkép közül.

Örök hűséget fogadni valakinek az élet legjelentősebb pillanatai közé tartozik – a házasság, a családalapítás minden nemzetnél kulcsszerepet játszik az emberek életében.

Minden lányt – legyen francia, skót, német, ír vagy magyar – nagy izgalommal tölt el a készülődés. Mindegyiknek vad zakatolásba kezd a szíve, ha meghallja Wagner vagy Mendelssohn nászindulóját, vagy ahogy lelkesen válogatnak a menyasszonyi ruhaköltemények között is.

Vannak azért különbségek is

A sok hasonlóság ellenére azonban vannak különbségek is. A házasság jelképe, a karikagyűrű megtalálható minden keresztény nemzetnél. A Marta Meisels Jewelry gyűrűi olyan egyedi és különleges darabok, amelyek méltán lehetnek majd a te érzelmeidnek a kifejezői.

A keleti földrészen valahogy ezzel kapcsolatban is minden kicsit más, mint Európában. Persze ez nem jelent gondot, hiszen mindig izgalmas belelátni más nemzetek és kultúrák tradicióiba.

Kína, ahol nem divat a jegygyűrű

Kínában nincs hagyománya a jegygyűrű viselésének. Ebben a hatalmas országban ugyanis csak mostanság kezd a fiatalok körébe beszivárogni a nyugati szokás, miszerint jegygyűrűt viselnek. Kedvelt színük a piros, ami egyben a szerencse és a gazdagság jelképeként is szolgál.

Az angolszász szokások Japánban is érvényesülnek

Ide is fokozatosan beszivárogtak az angolszász hagyományok, aminek következtében már itt is gyűrűt húznak a párok egymás ujjára. De ez a gyűrű merőben más, mint az Európában megszokottak. Itt a legnépszerűbb gyűrű a mokume-gane, amely egy japán kardkészítő technikával készült ékszer. Ez a „faerezet mintázatú fém” egyedi és megismételhetetlen ékszerkülönlegességek létrehozását teszi lehetővé.

Az eljárás során különböző színes vagy nemesfém rétegeket dolgoznak össze egy tömbbe. Az így létrejött rétegelt anyagot különféle módszerekkel, csavarással, kovácsolással és a különböző forgácsolási módokkal alakítják tovább.

A muszlim férfiak nem viselhetnek arany jegygyűrűt

Ki hinné, hogy az iszlám világban annak ellenére, hogy a házaspárok gyűrűt hordanak, a férfiaknak az arany viselése tiltott. A férfi így kénytelen ezüstöt viselni.

Ahány nemzet, annyiféle karikagyűrű-viselet jellemző. Vannak, akik ragaszkodnak a tradíciókhoz, ám a legtöbb országban gyakran összemosódnak a trendek.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB